Hava Durumu

Dikkat, merdivenlerden yuvarlanma tehlikesi!

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2024 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 08:04

"Şehrin merkezindeki Atatürk altgeçidinden hiç bir yetkili geçmiyor galiba. Çünkü dikkati çeken bazı olumsuz manzaralar mevcut.

Yıllar önce geçit merdivenlerini yanına yürüme engelliler için açıkta sandalyeli asansör sistemi yaptırılmıştı. Ama gel zaman git zaman asansörden eser kalmadı. Zaten asansörün altındaki ray ve çevresinde de yer yer derin boşluklar var halen. Merdiven kenarlarında tekerlekli arabası olan engelliler için de ayrı bir rampa yaptırılmıştı. Ortasında da avuç içi büyüklüğünde basamaklar.

Bu basamaklarda yürüme engelli yakınlarının arabasını itme yapıp indirmek isteyenler de ve yürüme engelliler de aslında büyük bir tehlike içinde. Çünkü basamak yerleri çok küçük, boşluğa basan bir kişi yuvarlanıp aşağı düşerse tekenlekli arabadaki yakınını da aşağıya sürükler sakatlıklar olur.

Yani merdivenlenden bu şekilde yararlanmak isteyenler yuvarlanıp düşebilir,kafa-kol kılılıp yararlanarak tehlike yaşayabilir. Sn. yetkili makam sahiplerini bu geçitten bir gün geçip durumu görmelerini rica ederiz." -Kemal PINARLI

MİSAFİRİMİZ VAR

23 Eylül köşemizde yayınladığım bir okurumun uyarıları üzerine 'Misafirr' rumuzu ile aldığım dikkat çekici bir mail'i paylaşıyor ve Misafir'i köşemize alıp hoşgeldiniz diyorum. E.Ö

......

"Kentimizde sadece piknik alanları mevcut değil. Kamuya ait diğer açık sosyal alanlar, parklar, cafeler ve buralarda bulunan WC'lerde gerekli hijyen hani nerede?. Hijyen her an heryerde gerekli. Ne çabuk unutuldu pandemi dönemindeki el yıkama alışkanlığı?. Kalmadı. Olmaz böyle. Ayrıca şu kaldırımları işyerleri rahat bıraksın. Yayalar geçsin. Onun bunun arabasının kenarından veya yol ortasından yürümek istemiyoruz." -Rumuz/Misafirr

TELEFERİK ÇEVRESİ ADETA AĞLIYOR !..

"Yıldırım ilçemizde Teleferik semtindeki bu tesislerin çevresi çok bakımsız. Teleferik Meydanı dahil hiç bakım yapılmıyor. Kaldırımlar berbat..

Çamlık bölgesi de aynı şekilde çok bakımsız. Demir tellerin yenilenmesi gerekir.

Yerli yabancı pekçok turistin yaz kış her mevsim teleferikle dağa çıkması yüzünden bölgemize çok önem verilmesi gerekmez mi?. Neden hiç bakım yapılmıyor?. Teleferik Meydanı ve çevresi adeta ağlıyor. Lütfen sesimizi duyurur musunuz?.

Yıldırım Belediyesi'nin dikkatine sunarım.

Saygı ve sevgilerimle iyi günler dilerim." -Önder DEMİRBİLEK

BAŞKAN OKTAY BEY'İN DİKKATİNE

"Fotoğrafını paylaştığımız yer, Ankara Yolu'ndaki Yüksek İhtisas Hastanesi'ne çıkan cadde üzerinde.

Yayaların sıklıkla kullandıkları yolun orta yeri resmen göçük. Her tür tehlikeye karşı da kapak benzeri bir taşla kapatılmış. Ama kapak, beton falan değil. Sanki sıkıştırılmış kum yığını gibi, dağılıp göçüyor.

Biz çevre sakinleri özellikle gece saatlerinde derinleşen ve çukurlaşan noktada ayaklarını burkup sakatlayabilir. Yani oldukça tehlike arzeden bir durum var burada. Bebek arabasıyla geçen anneler de burada araba tekerlerinin çukura girip arızalanmasını yaşıyor sık sık.

Yıldırım Bld.Bşk. Sn. Oktay Bey'in dikkatine sunarız." -Cemile ve komşuları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.