Hava Durumu

'Dalları bastı kiraz!..'

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2024 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 08:05

"Kirazlı Köyü, Uludağ yolu üzerinde, Bursa'dan yaklaşık yirmi-yirmibir kilometre kadar uzakta kurulmuş, doğa harikası içinde şirin bir yerleşim alanı.

Bir dostum köyün güzelliklerinden övgüyle söz etmişti. Merak ettik ve tatil günümüzde gittik.

Uludağ yolu üzerinde bulunan köy, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyormuş. Ama köyde müstesna güzelliklere ters düşen durumlarla karşılaşınca üzülmedik desem yalan olur.

Göz alabilen yeşil doğayı seyredebilecek alanda oturma bankları kırık dökük. Genel tuvaletler ise pislik içinde.

Böylesine güzelliklere sahip, üstelik Uludağ gibi turistik bir yere ulaştıran anayol kenarındaki köye Osmangazi Belediyemiz'in ve diğer ilgili-yetkili makam sahiplerinin biraz ilgi göstermeleri gerekmez mi?.

O gün Kirazlı'ya yaptığımız kısa gezide çektiğimiz birkaç fotoğrafla durumu köşenizden izah edip anlatmak istedim. Çünkü bu şehirde yerli-yabancı turistler için önemli bir yer orası. İyi değerlendirilmeli. Yazımın köşenizde neşrini rica ederim.

Önümüzdeki bahar ayları için eşimle kararlıyız, Kirazlı'ya tekrar gideceğiz. İnşallah herşey yoluna girmiş olur ve 'dalları bastı kiraz' diyerek bol bol da kiraz alırız.

Teşekkürlerimiz ve saygılarımızla." - Necati SEVEN

BAŞKANLARA ÇAĞRI

"Şehrimizde, Büyükşehir başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza çağrımdır.

Lütfen herkesin hakkına saygı gösterilsin. Çünkü bazı işyerlerinin sahipleri tabure ve küçük sehpalar koyarak yaya kaldırımlarımızı işgal ediyorlar.

Böylesi işgallere asla müsamaha gösterilmesin.

Yaya vatandaşlarımızın cadde kenarlarında park etmiş bulunan araçların daralttığı yollarda araçlar arasında kelle koltukta yürümelerini ve karşıdan karşıya tehlike içinde geçmelerini önlemenin yegane yolu alt-üst geçitler yapılmasıdır.

Tabii bunların da sağlıklı, güvenli şekilde hizmette olmalarıdır.." -G.D.

KAPALI PAZAR İÇİN İSTEK...

"Demirtaş Bucağı, Sakarya Mahallemiz'de şu an nüfusumuz 15 bin kişi. Ayrıca burada inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor ve bitenlere vatandaşlar hemen taşınıyor.Bu yüzden de nüfusumuz devamlı şekilde büyük bir hızla artıp duruyor.

Ama bu nüfus yoğunluğuna rağmen 110 tane sokağa sahip mahallemizde pazar alanı yok, vatandaşlar gerçekten çok mağdur durumdalar..

Söz konusu bu durum dikkate alınarak Demirtaş, Sakarya Mahallesi, 1.Çivit caddesi, Ada 10631 parsel 1 üzerine kapalı pazar alanı yapılması en uygun yer.

Osmangazi Belediye Başkanlığı ile Bursa Pazarcılar Odası'nın sayın ilgililerine 'Kapalı Pazar Alanı' talebimizi saygıyla iletiyor bunun ivedilikle gerçekleştirilmesini önemle rica ediyoruz.." -Sakarya Mah.sakinleri

CUMARTESİ YİNE BU KÖŞEDEYİZ...

Değerli okurlarım; gönderdiğiniz mail ve fotoğraflarla oluşan köşemiz bugün de bu kadar.

Önümüzdeki CUMARTESİ yine bu köşede buluşmak üzere herşey gönlünüzce olsun..

Gazetemizdeki köşemize ulaştırılan iletileriniz ve sorunları yansıtan fotoğraflarınız geliş sırasına göre yayınlanıyor.

Sorunsuz, sağlıklı ve başarılı günler dilerim.. -E.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.