Pastanelerin parlak görünen poğaçalarının sırrı ortaya çıktı!
Pastanelerin parlak görünen poğaçalarının sırrı ortaya çıktı!
Pastanelerde satılan poğaçalar her zaman daha parlak ve üzeri daha iyi kızarmış oluyor. Bunun sırrını hepimizin merak ettiğini biliyoruz. Peki, bu sır nedir? Sadece üzerine yumurta sürerken bir kaşık ekleyin ve pastanedekiyle birebir olan poğaçanızın tadını çıkarın…
Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 15:50
Kaynak:
Haber Merkezi
Pastanelerde satılan poğaçaların parlaklığı ve üzerinin tam kıvamında kızarmış olması hepimizin dikkatini çekiyor. Biz de evde poğaça yaparken üzerine bol miktarda yumurta sürmemize rağmen o parlaklık ve kızarıklığı ne yazık ki elde edemiyoruz. Bunun nedeni ise sırrın sadece yumurta sürmekte olmamasıymış.
YUMURTAYA 1 TATLI KAŞIĞI EKLEMENİZ YETERLİ
Meğer pastaneciler poğaça yaparken yumurta sarısına ek olarak bir de pekmez kullanıyormuş. Öyle ki pekmez yumurta kokusunu kesiyor ve piştikten sonra daha da kızarmış bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor.
Siz de bu güzel ve iştah açıcı görüntüye ulaşmak ve yumurta kokusunu kesmek istiyorsanız, poğaça yaparken yumurta sarısını için 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırmanız yeterli. Bu karışımı poğaçalarınızın üzerine sürüp pişirdiğinizde hem rahatsız edici yumurta kokusundan eser kalmayacak hem de poğaçalarınız daha iyi kızaracak ve parlak bir görünüme sahip olacak.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pastanelerin parlak görünen poğaçalarının sırrı ortaya çıktı!
Pastanelerde satılan poğaçalar her zaman daha parlak ve üzeri daha iyi kızarmış oluyor. Bunun sırrını hepimizin merak ettiğini biliyoruz. Peki, bu sır nedir? Sadece üzerine yumurta sürerken bir kaşık ekleyin ve pastanedekiyle birebir olan poğaçanızın tadını çıkarın…
Pastanelerde satılan poğaçaların parlaklığı ve üzerinin tam kıvamında kızarmış olması hepimizin dikkatini çekiyor. Biz de evde poğaça yaparken üzerine bol miktarda yumurta sürmemize rağmen o parlaklık ve kızarıklığı ne yazık ki elde edemiyoruz. Bunun nedeni ise sırrın sadece yumurta sürmekte olmamasıymış.
YUMURTAYA 1 TATLI KAŞIĞI EKLEMENİZ YETERLİ
Meğer pastaneciler poğaça yaparken yumurta sarısına ek olarak bir de pekmez kullanıyormuş. Öyle ki pekmez yumurta kokusunu kesiyor ve piştikten sonra daha da kızarmış bir görüntüye kavuşmasını sağlıyor.
Siz de bu güzel ve iştah açıcı görüntüye ulaşmak ve yumurta kokusunu kesmek istiyorsanız, poğaça yaparken yumurta sarısını için 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırmanız yeterli. Bu karışımı poğaçalarınızın üzerine sürüp pişirdiğinizde hem rahatsız edici yumurta kokusundan eser kalmayacak hem de poğaçalarınız daha iyi kızaracak ve parlak bir görünüme sahip olacak.
Kaynak: Haber Merkezi
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR