Hava Durumu

Dünyaca ünlü uzman doğru yöntemi açıkladı: Çay nasıl demlenmeli?

Çayın demlenme şekli, tadını da etkiliyor. Dünyaca ünlü çay demleme uzmanı Jake McMullon, çayı en doğru ve lezzetli şekilde demleme yöntemini anlattı. Peki, dünyanın en iyi çayı nasıl demlenir? Çay en güzel nasıl demlenir? İyi bir çay demlemenin püf noktaları nelerdir? İşte, iyi çay demlemenin püf noktaları...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 08:17
Kaynak: KARAR
Dünyaca ünlü uzman doğru yöntemi açıkladı: Çay nasıl demlenmeli?

Çay konusunda kendini uzman ilan eden Jake McMullon, mükemmel çay demlemek için özel bir tüyo paylaştı. Jake McMullon'ın paylaştığı daha az bilinen ipuçlarından biri, çayınız demlendiğinde üzerini kapatmak.

EN İYİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

Jake McMullon, iyi çay demlemeyi şöyle anlattı: "Bu, ısının daha fazlasını muhafaza eder ve tutarlı bir sıcaklığı muhafaza eder, bu da çay yapraklarının açılmasına ve tatların açığa çıkmasına olanak tanır."

Çaydan daha fazla lezzet alabilmek için uzmanlar, demleme işlemi sırasında poşet çayınızı hafifçe karıştırmanız gerektiği konusunda aynı fikirde.

ÇAY KAÇ DAKİKA DEMLENMELİ?

Çay poşetini ne kadar süre demlemeniz gerektiğine gelince, bu demlemenizin ne kadar güçlü olmasını istediğinize bağlıdır. Jake McMullon, mükemmel içecek için siyah çayın 4 dakika demlenmesini öneriyor. Bazı kişiler daha uzun süre beklemek isteyebilir, fakat Jake McMullon, hoş olmayan acılık ve burukluk ile sonuçlanabileceği için çok uzun süre içeride bırakılmasını önermiyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, suyunuzun sıcaklığı da çayda büyük bir fark yaratacağını açıklayan uzman, mükemmel demleme için en uygun sıcaklığın genellikle 95-98 derece arasında olduğunu söylüyor. Jake McMullon, konuya dair şunları söyledi:

ÇAYIN LEZZETLİ OLMASI İÇİN NE YAPMALI?

"Isıyı iletmek ve etkili bir şekilde muhafaza etmek ve aynı zamanda tadı etkilememek için doğru kupa tipini seçmek, lezzetli bir fincan çay hazırlamanın önemli bir parçasıdır. Cam ve porselenlerin hepsi pürüzsüzdür, gözeneksizdir ve dayanıklıdır, çayınızın lezzetini etkilemez.

Daha kalın kupalar ısıyı daha uzun süre korurken, daha ince, daha hassas fincanlar ısıyı daha hızlı kaybeder. Kullanmadan önce kupanızı çayla hemen hemen aynı sıcaklığa ısıtmak, sıcaklığın devam etmesine yardımcı olacaktır."

Kaynak: KARAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.