Canan Karatay'dan hem doyuran hem böbrekleri düşünen tarif!
Canan Karatay'dan hem doyuran hem böbrekleri düşünen tarif!
Kahvaltıda sağlıklı bir tarif arayanlar için Canan Karatay’dan lezzetli bir öneri geldi. Karatay’ın özellikle böbrekler ve kabızlık sorunu için önerdiği kaya tuzuyla yapılan akıtma sadece 15 dakikada hazır hale geliyor…
Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 16:47
Kaynak:
KARAR
Prof. Dr. Canan Karatay kaya tuzunun faydalarını her fırsatta anlatıyor. Kaya tuzunun özellikle kabızlığa ve böbreklere iyi geldiğini vurgulayan Karatay, çeşitli tariflerde kullanılarak kaya tuzundan faydalanabileceğimizi söylüyor.
Akıtma tarifinde de kaya tuzu kullanmanın oldukça ideal olduğunu aktaran Canan Karatay, kaya tuzuyla akıtmanın nasıl yapılacağını da anlattı. İşte, Canan Karatay’dan sağlıklı kahvaltılık alternatifi kaya tuzundan akıtma tarifi…
MALZEMELERİ
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük kaseye un, karbonat ve tuzu koyun üzerine ekşimik suyunu yavaşça ekleyerek karıştırın ve boza kıvamında sıvı bir hamur elde edin. Ardından yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtarak üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyup erittikten sonra 2-3 yemek kaşığı akıtma hamurunu ekleyin. Tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırarak krep gibi pişirin.
Akıtmanın yanında peynir ya da ekşimik de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Canan Karatay'dan hem doyuran hem böbrekleri düşünen tarif!
Kahvaltıda sağlıklı bir tarif arayanlar için Canan Karatay’dan lezzetli bir öneri geldi. Karatay’ın özellikle böbrekler ve kabızlık sorunu için önerdiği kaya tuzuyla yapılan akıtma sadece 15 dakikada hazır hale geliyor…
Prof. Dr. Canan Karatay kaya tuzunun faydalarını her fırsatta anlatıyor. Kaya tuzunun özellikle kabızlığa ve böbreklere iyi geldiğini vurgulayan Karatay, çeşitli tariflerde kullanılarak kaya tuzundan faydalanabileceğimizi söylüyor.
Akıtma tarifinde de kaya tuzu kullanmanın oldukça ideal olduğunu aktaran Canan Karatay, kaya tuzuyla akıtmanın nasıl yapılacağını da anlattı. İşte, Canan Karatay’dan sağlıklı kahvaltılık alternatifi kaya tuzundan akıtma tarifi…
MALZEMELERİ
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük kaseye un, karbonat ve tuzu koyun üzerine ekşimik suyunu yavaşça ekleyerek karıştırın ve boza kıvamında sıvı bir hamur elde edin. Ardından yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtarak üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyup erittikten sonra 2-3 yemek kaşığı akıtma hamurunu ekleyin. Tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırarak krep gibi pişirin.
Akıtmanın yanında peynir ya da ekşimik de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Kaynak: KARAR
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR