Hava Durumu

Whatsapp'tan sevindiren haber! Sonunda beklenen özellik geldi

Whatsapp, bilinmeyen kullanıcılardan grup daveti talepleri alma konusundaki endişeleri gidermek için artık bir grup sohbetine neden eklendiğinizi size bildirecek. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 18:29
Kaynak: KARAR
Whatsapp'tan sevindiren haber! Sonunda beklenen özellik geldi

ABD'li yazılım ve donanım firması Meta'nın sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın CEO'su Will Cathcart, resmi Whatsapp kanalında içerik kartları özelliğini duyurdu. Bilinmeyen bir kişiden grup daveti aldığınızda bu içerik kartları karşınıza çıkacak. Kartlar, grubun oluşturulma tarihi, grubun oluşturulma amacına ilişkin kısa bir açıklama ve grubu oluşturan kişi hakkında bilgiler gibi detayları içerecek.

GRUP SOHBETİNE NEDEN EKLENDİĞİNİZİ BİLDİRECEK

Will Cathcart'a göre, bu özellik, tanımadığınız bir kişi tarafından eklenmeniz durumunda size bir grup hakkında daha fazla bilgi sağlayacak ve şüpheli bir gruptan ayrılmanızı ve bildirmenizi kolaylaştıracak. Bu, bilinmeyen arayanları susturma, gizlilik kontrolü ve sizi gruplara kimlerin ekleyebileceğini kontrol etme gibi mevcut özelliklerin üzerine eklenen başka bir güvenlik katmanı olacak.

Technopat'ta yer alan habere göre, kullanıcılar bu bilgileri kullanarak gruba katılıp katılmama konusunda bilinçli kararlar verebilecek. Kullanıcı, bilinmeyen bir Whatsapp numarasından bir gruba katılma daveti aldığında uygulama, size grubun arka planıyla ilgili ayrıntılar veren bir içerik kartı görüntüleyecek.

KATILDIĞINIZ GRUBU ŞİKAYET EDEBİLECEKSİNİZ

Ayrıca, içerik menüsünü kullanarak kullanıcı, davetin meşruluğundan emin olmadığı takdirde grubu hızlı bir şekilde rapor edebilecek, engelleyebilecek veya gruptan ayrılabilecek.

Özelliğin küresel olarak kullanıma sunulduğunu ve bazı kullanıcıların yeni içerik kartlarını zaten gördüğü belirtiliyor.

Kaynak: KARAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.