Hava Durumu

Netflix'ten yeni ödeme modeli: İki katına çıkabilir

Netflix, üst düzey ajans ve menajerlerle düzenleyeceği etkinlikte şeffaflık konusuna odaklanacak. Bu toplantıda başarılı projeler üreten yeteneklere yeni ödeme modeli teklifleri getirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
Netflix'ten yeni ödeme modeli: İki katına çıkabilir

Son aylarda Hollywood'da en çok konuşulan konulardan biri, büyük yayın platformlarının yeteneklere nasıl ödeme yaptığıydı.

Netflix, gelecekteki anlaşmalarının yapısını yeniden değerlendirdiği bir dönemde, üst düzey ajanslar ve menajerler için bir sunum düzenliyor. WME, CAA, UTA, Paradigm, Verve ve Gersh gibi ajanslardan temsilciler, büyük yönetim şirketleriyle birlikte yarın sabah Tudum Tiyatrosu'nda "Netflix Explained" adlı kahvaltı etkinliğine katılacaklar.

DAHA FAZLA KAZANÇ

Bu etkinlik, yetenek temsilcilerine Netflix'in nasıl çalıştığını daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla planlanmış bir organizasyon olarak lanse edilse de, ajanslar ve menajerler Netflix’in yeteneklere nasıl ödeme yaptığı konusunda daha fazla şeffaflık bekliyor.

Sunumun resmi gündeminde yer almasa da, Baş İçerik Sorumlusu Bela Bajaria, Pazarlama Direktörü Marian Lee ve Başlık Pazarlama Direktörü Olivia De Carlo tarafından gerçekleştirilecek sunumda, akış platformlarının ödeme modellerinin gündeme geleceği konuşuluyor.

Netflix, yıldız oyuncular ve yönetmenler için ön ödeme yerine, hit projeler oluşturan yeteneklere ödeme yapmayı planlayan yeni bir modele geçmeyi değerlendiriyor. Bu model, "cost-plus" ödeme modelinin aksine, başarılı projeler üretenlere daha fazla kazanç sağlayabilir.

YENİ TEKLİFLER VE YETENEK ÖDEMELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Netflix'in, üst düzey yeteneklerden ücretlerini yüzde 20-30 oranında düşürmelerini isteyebileceği konuşuluyor. Ancak bu indirimin karşılığında, projeleri başarılı olursa kazançlarının iki katına çıkabileceği bir ödeme modeli önerilebilir. Ayrıca, Netflix’in mevcut paketinde bulunan diğer bonuslar da bu teklifin bir parçası olacak.

Ancak, Netflix'in yeteneklerin belirli bir süre sonra kendi IP'lerine (fikri mülkiyet) sahip olabilecekleri bir hak değişikliği şu anda tartışılmıyor.

NETFLIX'İN YENİ VERİ RAPORU

Bu gelişmeler, Netflix’in 2024'ün ilk yarısında 94 milyar saatten fazla içeriğin izlendiğini ortaya koyan son veri raporunu yayınlamasından günler sonra geliyor.

Rapor, Fool Me Once, Bridgerton, Baby Reindeer, The Gentleman ve Avatar: The Last Airbender gibi dizilerin yanı sıra Damsel ve Lift gibi filmler ve Tom Brady'nin komedi gösterisinin başarısına dikkat çekiyor.

Bu şeffaflık, Netflix'in yeni bir ödeme modeli oluşturma sürecinde büyük önem taşıyor. Şirket, rakiplerine kıyasla kendi içerikleri hakkında veri sunma konusunda lider konumda.

Bir kaynağın Deadline’a belirttiği üzere, Netflix gerçek bir uyum sürecine giriyor ve yeni ödeme modeline yönelik her hareket gelişim aşamasında.

Netflix konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.