Hava Durumu

Bu yapay zeka sohbet botu gelecekteki kendinizle konuşmanızı sağlıyor

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bir grup araştırmacı, yapay zeka (artificial intelligence-AI) kullanarak 'gelecekteki kendinizle' konuşmanızı sağlayacak bir sohbet botu geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 08:09
Kaynak: Haber Merkezi
Bu yapay zeka sohbet botu gelecekteki kendinizle konuşmanızı sağlıyor

OpenAI şirketi tarafından geliştirilen popüler GPT-3.5 modelini kullanan araştırmacılar, katılımcılarına hayatları, geçmiş deneyimleri ve istekleri hakkında bir dizi soru yöneltti.

Sistem daha sonra, çalışmanın yazarlarının "sentetik bir hafıza" olarak da adlandırdıkları "kullanıcının bir arka planını" oluşturdu.

Bu şekilde kişiselleştirilmiş yapay zeka sohbet botu, örneğin, lisede biyoloji öğretmeni olmak isteyen bir kullanıcıya öğrencilerini doğa koruma alanına okul gezisine götürdüğü "unutulmaz bir anı" anlatabiliyor.

"PSİKOLOJİK MESAFEYİ AZALTABİLİR"

İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nden davranış bilimi profesörü Ivo Vlaev, "İnsanlar kendilerinin dijital olarak yaşlı bir versiyonuyla etkileşime girdiklerinde, bu durum geleceği daha somut ve yakın hissettirebilir ve böylece şimdiki ve gelecekteki benlikler arasındaki psikolojik mesafeyi azaltabilir," diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.