Hava Durumu

UEFA'ya 'Demiral' tepkisi

UEFA Disiplin Kurulu, Avusturya-Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Ankara'dan tepkiler arka arkaya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 15:08
Kaynak: AA
UEFA'ya 'Demiral' tepkisi

Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA Disiplin Kurulunun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine tepki gösterdi.

Kararı "kabul edilemez" olarak nitelendiren Yılmaz, şunları ifade etti:

"Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği ön yargılı kararlarla gölgelenmemelidir."

"Karar, futbol tarihinde unutulmayacak kara leke olacak"

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi.

Kararın futbol tarihinde unutulmayacak kara leke olarak yerini alacağını kaydetti. Kılıç, siyasi bir yaklaşımın yansıması olan bu kararla milli sevince gölge düşürülmek istendiğini belirtti. Ancak, kararın milli heyecana gölge düşüremeyeceğini ifade etti.

"Karar, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdü"

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

"UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir" dedi. Kararın, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.