Hava Durumu

Trio ekibinden net yorum: Icardi'nin pozisyonu penaltı mı?

Galatasaray'ın deplasmanda Antalyaspor'u 3-0 yendiği maçın tartışmalı pozisyonları Trio programında ele alındı. Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran, Antalyaspor ceza sahasında Veysel Sarı ile Mauro Icardi arasında yaşanan ikili mücadelede penaltı olup olmadığını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 11:28
Kaynak: NTV Spor
Trio ekibinden net yorum: Icardi'nin pozisyonu penaltı mı?

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Onvo Antalyaspor'u deplasmanda 3-0 yendi. Karşılaşmanın tartışmalı pozisyonları beIN Sports'ta yayınlanan Trio programında değerlendirildi. İşte Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran'ın, Icardi ile Gaich'in penaltı beklediği ve Torreira'nın elle oynadığı pozisyonlarla ilgili yorumları...

45+2'de Galatasaray'ın penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

BÜLENT YILDIRIM: Alttan hiçbir şey söz konusu değil. Yani ayaktan bir çelme, künde... Bunlardan bahsetmiyorum. Yalnız pozisyonun başlangıç, gelişme ve sonuç anlamında  baktığımızda rakibi adil olmayan bir şekilde, top için mücadele yokken ısrarla tutup, kuvvetli bir şekilde geriye doğru çekme var. Tam düşme anında Icardi'nin elini Veysel'in formasında gördüğü için hakem orada yanıldı diye düşünüyorum. Bu pozisyon benim için net bir penaltı. Karşılıklı bir çekme olduğunu düşündü ve yanıldı. 

DENİZ ÇOBAN: Ben de Bülent hocamla ayn fikirdeyim. Burada bir penaltı olduğunu düşünüyorum. Futbolda mücadele adil şekilde yapılır. Veysel sadece Icardi'yi hedefine almış ve yaka paça indiriyor. Icardi'nin hedefinde ise top var. Bence bu net bir penaltı.

BAHATTİN DURAN: Israrlı bir çekme söz konusu. Aslında yakalanabilecek bir pozisyonda. Pozisyon benim için de bir penaltı.

60. dakikada Lucas Torreira'nın elle müdahalesinde kart gerekir miydi?

DENİZ ÇOBAN: Elle oynama olarak değerlendirmesini eleştirmem hakemin ama burada sadece elle oynama var. İkinci sarı kart düşünülmez.

BÜLENT YILDIRIM: Umut vadeden bir atağın kesilmesi söz konusu değil. Atak çıkışında bariz bir taktik anlayışlı bir elle oynama söz konusu değil. Sadece bir elle oynama var. Dolayısıyla kart düşünülmez.

BAHATTİN DURAN: Zaten diziyle oynamaya çalışmış ve kolunu da kapatmaya çalışmış. Doğal konumda değil denilebilir ama benim için de bu kesinlikle ne birinci sarı kart olur ne ikinci sarı kart olur.

62. dakikada Gaich'in yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?

BÜLENT YILDIRIM: Hakem yine çok mesafeli kaldı ve sağlıklı olarak bunu görmedi. Gaich topa vurmak için oynuyor. Rakibinin tek amacı ise onun topa vurmasını engellemek. Yani adil bir mücadele var mı, yok mu? Abdülkerim'in sağ dizi, Gaich'in sol ayağına arkadan vurmak suretiyle dikkatsiz bir müdahale oluştu ve vuruş kalitesi ve vücut dengesi bozuldu. Bu pozisyonun penaltı olduğu fikrindeyim.

DENİZ ÇOBAN: Oyuncular arkalı önlü kaldığı zaman topa sahip olan oyuncu artık dokunulmaz gibi bir şey oluyor. Arkadan takip eden oyuncu dikkatli olacak. Bu temas oyuncunun koordinasyonunu bozuyor ve oyuncu dağılıyor. Ben de bunun bir penaltı olduğu fikrindeyim.

BAHATTİN DURAN: Bence Abdülkerim'in burada dikkatsiz bir müdahalesi var. Penaltı verseydi hakem saygı duyardım ama ben o diz darbesinin çok fazla etkilemediğini düşünüyorum. Ben burada hakemin devam kararına "doğru" diyeceğim.

Kaynak: NTV Spor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.