Hava Durumu

Mourinho Real Madrid'den iki futbolcuya talip

Fenerbahçe'nin teknik direktörü José Mourinho'nun gözünü Real Madrid kadrosundaki iki oyuncuya diktiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 17:44
Kaynak: Haber Global
Mourinho Real Madrid'den iki futbolcuya talip

Fichajes'te yer alan habere göre F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü José Mourinho gözünü Real Madrid kadrosuna dikti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü José Mourinho  kadrosunu güçlendirmek amacıyla Real Madrid'i yakından takip ediyor. Takımın hücumunu geliştirmek için Youssef En-Nesyri'nin gelişinin ardından Portekizli teknik adam, performansı artırmak için iki üst düzey oyuncu daha istiyor.

Haberde Portekizli teknik adamın listesinin ilk sırasında beyaz kulübün genç yıldızlarından Arda Güler'in yer aldığı belirtildi. Mourinho daha önce Arda Güler'e övgüler yağdırmış ancak böyle yetenekli bir oyuncunun Real Madrid'den ayrılmasının zor olduğunu söylemişti. Mourinho, eğer Real Madrid onu kiralamak isterse talip olduklarını sözlerine eklemişti.

Arda Güler'in Carlo Ancelotti yönetiminde gerekli dakikaları bulamaması olası bir kiralık transfer dedikodularına yol açtı. Güler'in öngörüsünün farkında olan Mourinho, onu planının önemli bir parçası haline getirebilir ve bu Arda'ya daha fazla dakika ve gelişme fırsatı sunabilir.

José Mourinho'nun ikinci hedefi , önceki sezonlarda Real Madrid için hayati öneme sahip olan ancak çeşitli sakatlık sorunları nedeniyle kondisyon durumu endişe kaynağı olan deneyimli stoper David Alaba. Alaba bu olumsuzlukları geride bırakmış olsa da performansı Madrid gibi bir kulübün elit müsabakalarda ihtiyaç duyduğu seviyeye hemen ulaşmayacak. Bunu Militao'da da görmüştük. Ancak Mourinho, Avusturyalı oyuncunun Türkiye gibi daha az zorlu bir ligde çok fazla katkıda bulunabileceğinden emin; burada deneyimi ve liderliği, hem ulusal hem de Avrupa'da yeniden öne çıkmayı hedefleyen bir Fenerbahçe için temel teşkil edebilir.

Mourinho'nun stratejisi açık: Hem gençliği hem de deneyimi bir araya getirerek rekabetçi bir takım oluşturmak istiyor. Arda Güler'in sezon sonuna kadar kiralanması ve David Alaba'nın transfer edilmesi, tamamlandığı takdirde Türk kulübünün kadrosunu önemli ölçüde değiştirebilecek hamleler. Real Madrid ise bu ayrılıkları memnuniyetle karşılayabilir çünkü bu gidişat Güler'in gelişimini sürdürmesine ve Alaba'nın en üst seviyede kalabilmek için ihtiyaç duyduğu istikrarı bulmasına olanak tanıyacak.

Kaynak: Haber Global

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.