Hava Durumu

FETÖ'cü Kanter'in paylaşımları tepki çekti: Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan açıklama

Fenerbahçe ve Beşiktaş Kulübü, FETÖ firarisi Enes Kanter'in provokasyon paylaşımları sonrası çok sert açıklamalar yaptı. Yıllarca NBA'de kariyerini sürdüren ve FETÖ üyesi olduğu için Türkiye'ye girişi yasaklanan Kanter, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları paylaşarak manipülatif paylaşımlar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
FETÖ'cü Kanter'in paylaşımları tepki çekti: Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan açıklama

FETÖ firarisi Enes Kanter’in, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarını paylaşarak iki kulübün kendisine destek verdiği imasında bulunması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş kulüpleri, Kanter’in bu paylaşımlarına sert açıklamalarla yanıt verdi.

Terör örgütü mensubu olarak aranan Enes Kanter, ilk olarak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a teşekkür ettiği bir video paylaştı. Videoda, Fenerbahçe'nin eski bir formasını gösteren Kanter, “Ali Koç ve tüm Fenerbahçe yöneticilerine bu güzel destekleri için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Arayanım soranım eksik olmuyor. İnşallah en yakın zamanda tekrar telefonla görüşmek üzere” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım, Kanter’in daha önce de benzer iddialarda bulunduğunu ortaya çıkardı.

NBA oyuncusu Enes Kanter, bir süre sonra bu kez imzalı bir Beşiktaş formasıyla poz verdi. Kanter, fotoğrafın altına "Bu da Beşiktaş'ımızın hediyesi. Tüm Kara Kartal camiasına sevgiler" notunu ekledi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinden gelen sert tepkiler, Kanter’in bu paylaşımlarını kesin bir dille yalanlarken, sosyal medyada olay kısa sürede gündeme oturdu.

Fenerbahçe'nin açıklaması:

Bugün, sosyal medya üzerinden servis ettiği bir video ile kendisiyle görüşme yapılmış ve forma gönderilmiş yalanını söyleyerek Başkanımızın ve Kulübümüzün adını anma cesareti gösteren bir vatan haininin oluşturduğu gündem üzerine bu açıklamayı yapıyoruz. Bu şahıs, aynı yöntemi Haziran 2020 ve Temmuz 2020 tarihlerinde iki kez daha denemiş, Kulübümüz tarafından konu ile ilgili kamuoyuna aşağıdaki açıklama yapılmıştı: https://fenerbahce.org/haberler/kulup/2020/7/aciklama… Bugün klasik bir FETÖ yaklaşımı ile yalanlar üzerinden gerçek dışı gündem yaratan bu şahıs nezdinde öncelikle ve asıl olarak söylemek isteriz ki; Bu asılsız içeriğin Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği günde servis edilmesi maksatlıdır. Kulübümüzün bu ve benzeri terör örgütü üyelerine ve vatan hainlerine karşı duruşu ve tavrı nettir. Bu tavır geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı kalacaktır. Bu örgütün ve bireylerinin bugün hala Fenerbahçe’yi hedef alması bizi şaşırtmamaktadır. Bu videoyu servis eden, paylaşan şahıs ve hesapların tespiti ve cezası için gereken tüm hukuki işlemler başlatılmıştır.

Beşiktaş'ın açıklaması:

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını seven, terör örgütleriyle mücadelede her zaman devletinin yanında olan şerefli bir camiadır. Beşiktaş JK, tarihi boyunca adının vatan hainleriyle bir araya gelmesine asla müsaade etmemiştir, bundan sonra da müsaade etmeyecektir. Kulübümüzün kendisine imzalı forma gönderdiği algısını yaratmaya çalışarak sosyal medyada aslı olmayan bir paylaşımda bulunmak suretiyle hain karakterini bir kez daha ortaya koyan terör örgütü mensubu şahsın dezenformasyon faaliyeti üzerine bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu manipülatif paylaşımı yapanlar ve yayanlar hakkında yasal işlem başlatılması için girişimde bulunacağımızı kamuoyunun ve büyük Beşiktaş taraftarının bilgisine sunarız.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.