Hava Durumu

Çalhanoğlu'ndan penaltı rekoru

Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da penaltı atışlarında adını tarihe yazdırdı. 2020 yılında Milan formasıyla başlattığı seriyi sürdüren Çalhanoğlu, üst üste attığı 17 penaltı golüyle Serie A tarihinin en uzun serisine imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 15:22
Kaynak: Sözcü
Çalhanoğlu'ndan penaltı rekoru

Bu başarıya giden yolun başlangıcı, 2020 pandemi döneminde, liglerin haziran ayında tekrar başlamasıyla atıldı. Hakan Çalhanoğlu, o dönem Milan formasıyla Roma karşısında ilk penaltı golünü attı.

Geçtiğimiz gece ise, Lecce karşısında Inter adına kullandığı penaltıda, rakip kaleci Falcone'yi çaresiz bırakarak bir kez daha ağları sarstı ve Inter'in galibiyetini perçinledi. Bu golle birlikte Çalhanoğlu, 16 penaltı golü bulunan Pazzini'yi geride bırakarak Serie A'nın en uzun penaltı serisinin yeni sahibi oldu.

Milli takım kaptanı Çalhanoğlu, ikinci penaltı golünü yine Milan'da oynarken, 2020-21 sezonunda Lazio'ya karşı kaydetti. Nerazzurri forması giydiği dönemde de geleneği bozmadı.

Sonraki yıllarda ise Milan, Napoli ve Juventus karşısında penaltı golleri attı. 2022-23 sezonunda Bologna'ya karşı 11 metreden bir kez daha isabet sağladı.

Geçen sezon ise toplamda dokuz kez penaltı atışında hata yapmadı; Fiorentina, Milan, Torino, Atalanta, Frosinone, Udinese, Monza, tekrar Udinese, Cagliari ve son olarak Torino'ya karşı.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.