Hava Durumu

Bengisu Avcı'nın yeni hedefi

Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını geçerek ülkemizde bu düzeye ulaşan ilk kadın yüzücü unvanını elde eden İzmirli sporcu, Kuzey Kanalı’nı da aşarak Okyanus Yedilisi’ndeki beşinci parkuru geride bırakmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:48
Kaynak: TRT Spor
Bengisu Avcı'nın yeni hedefi

Dünyada Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı yüzerek aşan ilk Türk kadını unvanını taşıyan İzmirli Bengisu Avcı, beşinci geçiş için gıda takviyesi markası Sidrex’in sponsorluğunda İrlanda’ya gitti. Önümüzdeki iki gün içerisinde İrlanda-Donaghadee’den yüzmeye başlayacak “Okyanus Kızı” lakaplı Bengisu Avcı, 35 kilometrelik parkurun sonunda İskoçya-Portpatrick’e çıkacak. Yaklaşık 11 saat boyunca 13 derece suda yüzecek Bengisu Avcı, geçişi tamamladığında bu düzeye ulaşan ilk Türk kadın olarak kendi başarısını bir kez daha yenileyecek. Geçişin kesin tarihi deniz ve hava şartlarına göre belli olacak.

Sudaki yaşam için yüzecek

Bengisu Avcı, Sidrex sponsorluğundaki bu geçişini Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Küresel Amaç arasındaki yer alan “Sudaki Yaşam” için gerçekleştirecek. Her kanalda yüzme ile sosyal sorumluluk projelerini bir araya getiren İzmirli yüzücü, daha önce Koruncuk Vakfı ve yine Sudaki Yaşam için kulaç atmıştı. Bengisu Avcı, Nisan ayındaki Maratonİzmir’de ise Sağlıkta Kalite Derneği’nin marka elçisi olduğu Sidrex ile birlikte hayata geçirdiği Hayat Kurtaran Bileklikler için koşmuştu.

Buz gibi su ve dalgalar

Kuzey Kanalı, Okyanus Yedilisi parkurları arasında su sıcaklığının en düşük olduğu yer olarak biliniyor. Su derinliğinin 300 metre üzerine çıktığı alanların olduğu Kuzey Kanalı, güçlü dalga ve akıntılarıyla da dikkat çekiyor. Yüzücüler bu güçlü akıntıya karşı gelebilmek adına çapraz yüzüşler gerçekleştirmek zorunda kalıyor ve bu nedenle mesafe daha da uzuyor. Bengisu Avcı, bu zorlu durumlara adapte olmak adına yaklaşık bir ay İngiltere’de kalarak yoğun ve yorucu antrenmanlar yaptı.

Instagram'dan canlı yayın

İzmirli sporcu, Okyanus Yedilisi’de bugüne kadar Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını yüzerek aştı. Manş Denizi ve Cebelitarık’ı en kısa sürede geçen Türk, Catalina’yı geçen ilk Türk kadın unvanlarını elinde bulunduran Bengisu Avcı, ayrıca Triple Crown onuruna da ulaşmayı başardı. Bengisu Avcı’nın kanal geçişi, Bengisu Avcı ismini taşıyan resmi Instagram hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Bengisu Avcı’yı pasta keserek uğurlayan Sidrex Marka Direktörü Büşra Eroğlu, ‘Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi kanallarını birer birer geçerken aslında kendisinden sonra gelen gençlere de kılavuzluk ediyor. Yaşamın her anında doğallık, zindelik, hareket ve sürdürülebilirliği hedefleyen bir marka olarak

Kaynak: TRT Spor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.