Hava Durumu

Avrupa basınının Galatasaray şaşkınlığı!

UEFA Avrupa Ligi'nde gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Galatasaray konuk ettiği Elfsborg'u 4-3'lük skorla mağlup etti. Bu galibiyete Avrupa basını geniş yer ayırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 14:04
Kaynak: Fanatik
Avrupa basınının Galatasaray şaşkınlığı!

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta sınavında Galatasaray evinde İsveç ekibi Elfsborg ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar ilk yarısını 3-0 önde kapadığı karşılaşmayı 4-3 kazanarak puanını 7'ye yükseltti. Temsilcimize galibiyeti getiren golleri Icardi, Patterson (kendi kalesine), Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün kaydetti. İşte galibiyetin Avrupa basınında yaptığı yankılar... 

AP: YUNUS AKGÜN'DEN SOLO
"Galatasaray, İsveç kulübü Elfsborg karşısında 4-3'lük galibiyete giden yolda ilk yarıda üç gol attı. Konuk ekip ikinci yarının başında Niklas Hult ile kontra ataktan golü buldu ve Michael Baidoo durumu 3-2 yaptı. Ancak Yunus Akgün 83. dakikada güzel bir solo golle farkı ikiye çıkardı. Johan Larsson, Elfsborg adına uzatma dakikalarında gol attı."

'TIRNAK YEDİRTEN MAÇ'
"Mauro Icardi skoru açarken Osimhen de oyuna ağırlığını koydu. Elfsborg'un kendi kalesine attığı gol ve ardından Barış Yılmaz'ın müthiş vuruşu skoru belirledi. Ancak ikinci yarı, Elfsborg'un geri dönüşü ve iki gol bulmasıyla tam bir tırnak yedirten maça dönüştü."

'GERGİN BİR SON'
"İkinci gol, uzun bir VAR kontrolünün Yılmaz'ı el topu nedeniyle cezalandırmasının ardından penaltıdan geldi ve koçu tarafından değiştirilmeden önce onu kahramandan kötü adama dönüştürdü. Maçın bitimine sadece yedi dakika kala Osimhen, Yanus Akgün'ü Galatasaray'ın iki gollü üstünlüğünü geri getirmesi için hazırladı. Ancak kötü savunma Elfsborg'un tekrar gol atmasına izin vererek durumu 4-3 yaptı ve gergin bir son hazırladı."

AS: MELO'DAN SONRA DAVINSON
"Davinson Sánchez, Galatasaray'ın Avrupa Ligi grup aşamasının üçüncü turunda İsveç'in Elfsborg takımını İstanbul'da 4-3 mağlup ettiği karşılaşmanın öne çıkan isimlerinden biriydi. Uluslararası turnuvada yenilmezliğini sürdüren Türkler, olması gerekenden daha fazla mücadele etti ancak yine de üç önemli puan almayı başardı. Kolombiyalı stoper, üç gol yemesine rağmen takımına yardım etmek için çok güvenli olan savunmanın lideriydi. Opta'nın istatistiklerine göre oyuncu girdiği 13 ikili mücadelenin 9'unu kazandı ve sekiz top kurtarışına imza attı. Rakamları kesinlikle iyiydi ve kulübün idollerinden biri olan Felipe Melo'nun 10 yıl önceki performansıyla eşleşti.

CORRIERE DELLO SPORT: GALATASARAY, ROMA'YI PİŞMAN ETTİ
"Galatasaray Elfsborg'u ezdi geçti, Roma'nın pişmanlıkları arttı. Maç başladıktan bir süre sonra Galatasaray iki takım arasındaki teknik farkı ortaya koydu ve Dries Mertens'in direğe çarpmasının ardından Mauro Icardi'nin golüyle öne geçti. Elfsborg'un savunmasında açıklar vardı ve ev sahibi ekip bundan faydalanarak İsveçlileri kendi ceza sahalarında ezdi."

CLAROSPORTS: İNANILMAZ AMA GERÇEK
"UEFA Avrupa Ligi Çarşamba günü Kolombiyalı Dávinson Sánchez'in de yer aldığı bir maçla açıldı. Galatasaray üçüncü gün maçında Türk Stadyumunda IF Elfsborg ile karşılaştı. Türkler gol ve duygu dolu bir maçın ardından galibiyete ulaştı. İnanılmaz ama gerçek. Maçın ilk yarısını üç farklı önde kapatan ev sahibi takım maçı ancak tek farkla kazanabildi."

AFTONBLADET: ELFSBORG SALLADI AMA YIKAMADI
"Elfsborg'un Avrupa Ligi'ndeki üçüncü maçı tam bir kıran kırana geçti. Galatasaray'ın ilk yarıdaki üstünlüğün nedeniyle maç "sadece" 4-3 sona erdi. Elfsborg'un Galatasaray'ın canını nasıl yakacağına dair bir planı vardı."

Kaynak: Fanatik

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.