Karnabahar, turpgiller familyasına ait bir sebzedir. birbirine sıkıca kenetlenmiş çiçekler ve çiçeklerin bağlandığı kalın bir kökten oluşan bir yapısı vardır. Beyaz ,mor, turuncu ve yeşil renkli olarak 4 farklı rengi bulunur Farklı renkteki karnabaharlar arasında bir lezzet farkı bulunmamaktadır.
Haber Giriş Tarihi: 08.11.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2024 15:58
Kaynak:
Bülten
Karnabaharın faydaları şöyle sıralanır:
Kansere karşı koruyucu görevi bulunur
İçeriğinde bulunan izotiyosiyanatlar ölü hücreleri atarak kanser hücrelerinin yayılmasını engeller Bu kanser riskini azaltır.
Detoks etkisi gösterip vücudu toksinlerden arındırır
Karnabahar, antioksidan besinler ve kükürt içeren değerlere sahiptir.Bu mikro elementler de karaciğeri toksinlerden arındırır.
Kalp sağlığına iyi gelir
Karnabaharda bulunan sülforafa maddesi kötü kolesterolu düşürerek,damar da yağların birikmesini engeller.
Bağırsak sağlığını korur, kabızlığa iyi gelir
İçerdiği diyet lifi sebebiyle bağırsaklar normalden daha fazla çalışır.Bu da kabızlığı önler ayrıca bağırsak sağlığını korur.
Zayıflamaya katkı sağlar
%90 'ı sudan oluşan karnabahar ayıca sağladığı tokluk yardımıyla hem vücudun su ihtiyacını karşılar hem de tokluk hissi sağlar. Glisemik indexi düşük olduğundan kilo verimini de yardımcı olur tam diyetlik bir besindir.
Beyin gelişimi ve sağlıklı sinir sistemi için yararlıdır
Kolin açısından zengin olan karnabahar, beyin gelişimine, hafızaya ve sinir sistemine etki eder. Bu da sağlıklı bir sinir sistemi ve ruh halini mümkün kılar.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Karnabaharın faydaları nelerdir?
Karnabahar, turpgiller familyasına ait bir sebzedir. birbirine sıkıca kenetlenmiş çiçekler ve çiçeklerin bağlandığı kalın bir kökten oluşan bir yapısı vardır. Beyaz ,mor, turuncu ve yeşil renkli olarak 4 farklı rengi bulunur Farklı renkteki karnabaharlar arasında bir lezzet farkı bulunmamaktadır.
Karnabaharın faydaları şöyle sıralanır:
Kansere karşı koruyucu görevi bulunur
İçeriğinde bulunan izotiyosiyanatlar ölü hücreleri atarak kanser hücrelerinin yayılmasını engeller Bu kanser riskini azaltır.
Detoks etkisi gösterip vücudu toksinlerden arındırır
Karnabahar, antioksidan besinler ve kükürt içeren değerlere sahiptir.Bu mikro elementler de karaciğeri toksinlerden arındırır.
Kalp sağlığına iyi gelir
Karnabaharda bulunan sülforafa maddesi kötü kolesterolu düşürerek,damar da yağların birikmesini engeller.
Bağırsak sağlığını korur, kabızlığa iyi gelir
İçerdiği diyet lifi sebebiyle bağırsaklar normalden daha fazla çalışır.Bu da kabızlığı önler ayrıca bağırsak sağlığını korur.
Zayıflamaya katkı sağlar
%90 'ı sudan oluşan karnabahar ayıca sağladığı tokluk yardımıyla hem vücudun su ihtiyacını karşılar hem de tokluk hissi sağlar. Glisemik indexi düşük olduğundan kilo verimini de yardımcı olur tam diyetlik bir besindir.
Beyin gelişimi ve sağlıklı sinir sistemi için yararlıdır
Kolin açısından zengin olan karnabahar, beyin gelişimine, hafızaya ve sinir sistemine etki eder. Bu da sağlıklı bir sinir sistemi ve ruh halini mümkün kılar.
Kaynak: Bülten
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR