Bursa'ya kötü haber: Orman arazisindeki taş ocağı büyüyecek! Tarla ve mera...
Dört bir yanı maden ocaklarıyla talan edilen yeşil Bursa'ya bir kötü haber daha...
KAPASİTE ARTIŞI İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Kentin en batısında yer alan, Marmara Denizi ve Uluabat Gölüne kıyısı olan verimli tarım arazileri ve turizm potansiyeli ile Bursa'nın en kıymetli ilçelerinde Karacabey'de halihazırda orman arazisi üzerinde kurulu olan kalker ocağı ve kırma eleme tesisinin alansal kapasite artışı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapıldı.
Altıntaş Kardeşler Beton Kömür Nakliye İnşaat Malzemeleri Akaryakıt Turizm Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait projenin 520 sayfalık başvuru dosyası Berka Mühendislik tarafından hazırlandı.
18,24 hektarlık faaliyet bölgesinin (182 bin metrekare) 5,76 hektar (57 bin metrekare) daha artırılarak 23,98 hektara (239 bin 800 metrekare) çıkarılmasının planladığı belirtildi.
800 bin TL bedeli olduğu açıklanan proje kapsamında sadece alansal artış yapılacağı üretim miktarlarının aynı kalacağı ifade edildi.
Ocakta yıllık 1.000.000 ton kalker üretimi yapıldığı, kırma eleme tesisinin de yıllık 390.000 ton kapasitesi olduğu açıklandı.
Tüvenan kalker direkt ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanılmak üzere piyasaya arz edilebileceği gibi sahada kurulacak olan kırma eleme tesisinde işleme tabi tutulduktan sonra da mıcır olarak piyasaya arzı sağlanacak.
YAKININDA YERLEŞİM YERLERİ BULUNUYOR
Yaklaşık 33 futbol sahası büyüklüğündeki tesisin yakınlarında yerleşim yerleri de bulunuyor.
Ocak-tesis alanının Şahinköy'e 600 metre, Karacabey ilçe merkezine 3,7 km mesafede olduğu öğrenildi.
VALİLİK DUYURDU: ÇED GEREKLİ DEĞİL
Bursa Valiliği, 6 Kasım tarihinde ÇED süreci başlayan proje hakkında kararını açıkladı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bursa ili Karacabey ilcesi Şahinköy Mahallesi mevkiindeki Altıntaş Kardeşler Beton Kömür Nakliye İnşaat Malzemeleri Akaryakıt Turizm Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan 91347 ruhsat numaralı (ER:3445315) Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı (Alansal Artış) Projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince 91347 ruhsat numaralı (ER:3445315) Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı (Alansal Artış) Projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.