Hava Durumu

#Bursa Ezan Vakitleri

Bursa Hakimiyet - Bursa Ezan Vakitleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Ezan Vakitleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BURSA EZAN SAATLERİ |  21 Haziran Cuma Bursa namaz vakitleri Haber

BURSA EZAN SAATLERİ | 21 Haziran Cuma Bursa namaz vakitleri

Namazın vakitleri, güneşin doğuşundan batışına kadar olan süre içinde farklı şekillerde belirlenir. Namaz vakitleri, fıkıh kitaplarında yer alan hesaplama yöntemlerine göre belirlenir. Namaz, Müslümanlar için hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemli bir ibadettir. Namaz, insanı Allah'a yakınlaştırır ve onunla bir olma duygusunu yaşatır. Namaz, insanı kötülüklerden uzaklaştırır ve iyiliğe yönlendirir. İşte diyanet namaz vakitleri, İstanbul namaz vakitleri başta olmak üzere Ankara, İzmir sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ezan saatleri, il il namazı vakitleri. EZAN SAATİ 21 HAZİRAN CUMA BURSA NAMAZ VAKİTLERİ İmsak: 03:30 Güneş: 05:28 Öğle: 13:11 İkindi: 17:09 Akşam: 20:44 Yatsı: 22:32 NAMAZ VAKİTLERİ NELERDİR? Namaz vakitleri, şunlardır: Sabah namazı vakti: Güneşin doğmasından 50 dakika sonra başlar ve güneşin tepede olduğu zamana kadar devam eder. Öğle namazı vakti: Güneş tam tepede olduğu andan itibaren başlar ve güneş batıya doğru eğilmeye başladığı zamana kadar devam eder. İkindi namazı vakti: Güneş batıya doğru eğilmeye başladığı andan itibaren başlar ve güneşin tam batışına kadar devam eder. Akşam namazı vakti: Güneş tam battıktan sonra başlar ve yatsı namazı vakti girinceye kadar devam eder. Yatsı namazı vakti: Akşam namazı vakti girdikten sonra başlar ve sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder.

Bursa'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İlçe ilçe Bursa'da bayram namazı vakitleri... Haber

Bursa'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? İlçe ilçe Bursa'da bayram namazı vakitleri...

Bayram namazı, tüm illerde güneşin doğuşu sırasındaki vakitten sonra kılınacak. Bayramı ibadetlerle karşılamak isteyenler her ilde bayram namazı saatler farklı olduğu için her il kendi bayram namazı saatini araştırıyor.  İLÇE İLÇE  BAYRAM NAMAZI SAATLERİ Bursa (Merkez)  06:09 Büyükorhan 06:11 Gemlik 06:08 Harmancık  06:10 İnegöl 06:07 İznik 06:06 Karacabey 06:12 Keles 06:09 Kestel 06:08 Mudanya 06:09  Mustafakemalpaşa 06:12 Orhaneli 06:10 Orhangazi 06:07 Yenişehir 06:06 KURBAN BAYRAMI 16 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK İslam dünyası için büyük öneme sahip Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak.  İslam inancına göre, Allah'a yakınlaşmak anlamına gelen "kurban", Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanları usulüne uygun kesmeyi ifade ediyor.  Arife günü 15 Haziran Cumartesi olan Kurban Bayramı, 19 Haziran Çarşamba sona erecek.  BAYRAM NAMAZI KILINIŞI Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o ifade edilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama" Bundan sonra imamla birlikte: 1. Rekat Kılınışı *Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, *Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, *Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 2. *Tekbir alınır ve eller yanlara salınır, *Sonra 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, *Ardından 4. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. *İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. *Cemaat ise sessizce imamı dinler. *Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır. 2. Rekat Kılınışı *İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. *Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır, *Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, *Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır, *Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. *Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır. *Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.