Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane kilosu 30 liraya kadar pazar tezgahlarında yerini alırken, fiyatı adeta el yakıyor.
Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 12:44
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilecik kapalı pazar tezgahlarında kilosu 30 TL'ye kadar yer alan kestane adete el yakıyor. Kestane satıcısı Kadir Demirbaş, kestanenin kilosunun 20 TL'den başlayarak, 30 TL'ye kadar devam ettiğini söyleyerek, "Kestanelerin fiyatı boyutlarına göre değişiyor. Bu sene kestane ağaçlarının hastalanmasıyla üretim düştü. Kestanenin az olması tüketiciyi de üreticiyi de olumsuz yönde etkiledi" dedi.
"EN SAĞLIKLI KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ HAŞLAMA YÖNTEMİDİR"
Demirbaş, kış akşamlarının vazgeçilmezi kestanenin her derde deva olduğunu söyleyerek, "Kestane tavada, fırında, közde pişirilebileceği gibi haşlama olarak da pişirilebilir. Hatta en sağlıklı kestane pişirme yöntemi haşlama yöntemidir. Çünkü bu yöntemle bir yandan nem oranı artan kestanenin bir yandan kalori değeri düşmektedir. Ayrıca kestane stres ve depresyon gibi durumların önüne geçen bir sakinleştirici olarak çalışır" ifadelerine yer verdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kestane fiyatları el yakıyor
Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane kilosu 30 liraya kadar pazar tezgahlarında yerini alırken, fiyatı adeta el yakıyor.
Bilecik kapalı pazar tezgahlarında kilosu 30 TL'ye kadar yer alan kestane adete el yakıyor. Kestane satıcısı Kadir Demirbaş, kestanenin kilosunun 20 TL'den başlayarak, 30 TL'ye kadar devam ettiğini söyleyerek, "Kestanelerin fiyatı boyutlarına göre değişiyor. Bu sene kestane ağaçlarının hastalanmasıyla üretim düştü. Kestanenin az olması tüketiciyi de üreticiyi de olumsuz yönde etkiledi" dedi.
"EN SAĞLIKLI KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ HAŞLAMA YÖNTEMİDİR"
Demirbaş, kış akşamlarının vazgeçilmezi kestanenin her derde deva olduğunu söyleyerek, "Kestane tavada, fırında, közde pişirilebileceği gibi haşlama olarak da pişirilebilir. Hatta en sağlıklı kestane pişirme yöntemi haşlama yöntemidir. Çünkü bu yöntemle bir yandan nem oranı artan kestanenin bir yandan kalori değeri düşmektedir. Ayrıca kestane stres ve depresyon gibi durumların önüne geçen bir sakinleştirici olarak çalışır" ifadelerine yer verdi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR