Hava Durumu

YSK'nın siparişi akıllara erken seçim tartışmalarını getirdi!

Türkiye siyasi gündeminin son günlerdeki en büyük tartışmalarından birisi de erken seçim. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son aylarda yaptığı açıklamalar ile erken seçim çağrılarında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yükselen erken seçim iddialarını net bir dille reddetmişti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen sipariş ise erken seçim tartışmalarını tekrardan başlatacak gibi duruyor. YSK oy pusulası ve zarfa ihtiyaç var diyerek bunların siparişini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 14:32
Kaynak: MyNet
YSK'nın siparişi akıllara erken seçim tartışmalarını getirdi!

Türkiye siyasi gündemi son günlerde yaşanan gelişmeler ile hareketli zamanlardan geçiyor. Partilerin karşılıklı açıklamaları gerilimi bazen artırırken bazen de düşürüyor. Yaşanan en büyük tartışmalardan biri ise 'erken seçim' tartışmaları.

Muhalefet kanadının büyük bir bölümü yerel seçimlerin ardından erken seçim çağrılarında bulunurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel böyle bir beklentilerinin olmadığını aktarmıştı.

ÖZEL'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMALARI GELDİ

Özel'in bu görüşü muhalef içinde tartışmalar yaratmış ve Özel geri adım atmamıştı fakat son aylarda yaptığı açıklamalar ise bu görüşten uzaklaştığını gözler önüne serdi. CHP lideri de yaptığı birçok açıklamada erken seçim tartışmalarına dahil oldu ve erken seçim beklediklerini aktardı.

YSK OY PUSULASI VE ZARF SİPARİŞİ VERDİ

Bu gelişmelerin ışığında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından verilen sipariş ise tartışmaların dozunu artıracağa benziyor. YSK 2 kalem filigranlı oy pusulası ve zarf kâğıdı almak için ilan yayımladı.

SON TARİH 21 EKİM

Devlet Malzeme Ofisi’nin sitesindeki ilanda son teklif tarihinin ise 21 Ekim 2024 olduğu görülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ERKEM SEÇİME KAPIYI KAPAMIŞTI

Muhalef tarafından gelen erken seçim açıklamalarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu olmuştu. Erdoğan geçen günlerde yaptığı açıklamada erken seçim iddialarına kapıyı kapatmış ve ''Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Seçimsiz 3,5 yıl vardır'' demişti.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.