Hava Durumu

Yenidoğan çetesi sonrası özel hastaneler için düzenleme

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi skandalı sonrası sağlık sisteminde tartışmaların başlaması üzerine yeni düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Özel hastanelerde sağlık sistemini suistimal edenlere göz açtırmamak için yeni sistem geliyor. Bakan Memişoğlu ayrıntıları duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 19:12
Kaynak: İHA
Yenidoğan çetesi sonrası özel hastaneler için düzenleme

Yenidoğan çetesi skandalı sonrası hastanelerde denetimler artırılıyor. Sağlık Bakanı​ Kemal Memişoğlu​, denetim​ sisteminin genişletilmesi için komisyon kurulacağını ve reform yapılacağını duyurdu. Bakan Memişoğlu sosyal medya hesabından yapılacakları böyle duyurdu:

- Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir. Mevcut sağlık hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlığımızın denetim ekipleri sadece yenidoğan branşı için değil hastanelerdeki tüm branşların denetlenebilmesi amacıyla tam kapasiteyle sahada olacaktır.

- Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır. Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir.

- Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.