Hava Durumu

Narin'in köyü Tavşantepe ile ilgili 2018'deki haber olay oldu: Polisler burada kalırsa cinayet çıkacak

Türkiye, günlerdir Diyarbakır'da kayıp olarak arandıktan sonra 19. günde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ı konuşuyor. Gözler Narin'in köyü olan Tavşantepe köyüne çevrilmişken 2018 yılında yapılan bir haber sosyal medyada gündem oldu. O haberdeki "Polisler burada kalırsa cinayet çıkacak" sözleri dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 15:34
Kaynak: MyNet
Narin'in köyü Tavşantepe ile ilgili 2018'deki haber olay oldu: Polisler burada kalırsa cinayet çıkacak

Türkiye, Diyarbakır'da kayıp olarak aranmasının 19. gününde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ı konuşuyor. Herkes Narin'le ilgili yaşanan yeni bir gelişmeye dikkat kesilirken gözler de bir yandan Narin'in köyü olan Tavşantepe köyüne çevrildi. Sosyal medyada paylaşılan, 2018 yılına ait olduğu belirtilen bir haberin videosu ise dikkat çekti. Haberde, Tavşantepe'de yaşayanların çok çarpıcı sözlerinin yer aldığı görüldü.

İŞTE TAVŞANTEPE KÖYÜ İLE İLGİLİ 2018 YILINDAKİ O HABERDEKİ DETAYLAR

Söz konusu haber 'Rehber' adlı kanalda "Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köylüleri yetkililere seslendi. Köyde yaşananları geçtiğimiz günlerde ekranlara taşımıştık. Tavşantepeliler köylerindeki polis kontrol noktasının kaldırılmaması halinde köyü terk edeceklerini söylüyor" sözleriyle anons edildi.

Haberin videosunda ise "Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünün girişine konuşlanan polis kontrol noktasının kaldırılmasını isteyen köylüler yaşadıkları sorunlardan dolayı 'Polisler kalmaya devam ederse ya bu köy yıkılacak ya da köyü terk edip gideceğiz' dediler" ifadeleri kullanıldı.

Haberin videosunda mikrofon uzatılan eski muhtarın "Kenan Evren'in zamanından bu yana kadar muhtarım ben böyle görmedim, yaşamamışım yani. Ben biraz utandım yani onların hareketi ben utandım" sözleri dikkat çekti.

Haberde "41 yıldır köyde muhtarlık yapan Mehmet Sadık Karacoşan Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel seçiminden sonra polislerin kendilerine kötü davrandığını iddia ederek polis noktasının kaldırılmasını istedi." ifadeleri yer aldı.

"BU POLİSLER BURADA KALIRSA CİNAYET ÇIKACAK"

Mikrofon uzatılan eski muhtarın "Ben geliyorum, ben dedim ben muhtarım, kimse biz konuşmuyoruz; çekin, buradan gidin... Sanki bizi köyden kovalıyor yani. Ben Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, Vali Bey'e sesleniyorum, İçişleri Bakanı'na sesleniyorum; bu polisler burada kalırsa cinayet çıkacak. Bu köyde illa ki bir cinayet olacak yani. Ben bunu biliyorum. Ya cami... Bırakmıyor biz namaza gidelim. Bu nasıl, bu ne biçim yani bu devlettir.

"YA KÖY YIKILACAK..."

Bu polisler burada kalsın... Ben milletvekiline de... Şu anda konuştuk ya... Ya bu köy yıkılacak, 500 kişi buradan göç olacak ya polis gidecek" sözleri de videoda yer aldı.

Haberde "Sıkıntılarını dile getiren Tavşantepe köy sakinleri şunları ifade etti" denilerek köyde yaşayan bir başka kişinin sözlerine de yer verildi.

Haberde söz konusu o kişinin de "Bize sıkıntı çıkarıyorlar. Çocuklarımız camiye giderken diyor 'Baba bir korkuyoruz, camiye gidemiyoruz' Yaklaşık 20 milyar elektrik parası falan camiye geçmişler, onlar kullanıyor. Kimse vermemiş bu elektrik parasını, şu anda cami boyunca diyecek mesela bu evler kullanmış... Askerler kullanıyor, polisler kullanıyor. Sabah işe giderken geliyor bana soruyor kimlik. Diyorum 'Ben bu köyde oturuyorum, dün de geldim buradayım. Aha evden çıkmışım' Akşam gelirken yine soruyor. Asker orada, asker bizi tanıyor, diyor askerleri boşver.

"EVDEN ÇIKAMIYORLAR"

Valilik yetkilerine diyorum; bu polisleri buradan kaldırsın. Başka bir yere versin. Kapıya yaklaşık 10 metre. Bizim çocuklar çıkamıyor kapıya, bizim bayan var, çocuklar var, genç kızlar var. Evden çıkamıyorlar. Akşama kadar kapının önündeler." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.