Hava Durumu

Narin Güran cinayetinde hem yıkadılar hem yıkandılar! Anne, amca,yenge ...

8 yaşındaki Narin’in Güran’ın cinayete kurban gittiğinin anlaşılmasının ardından şimdi de, organize bir şekilde katledildiği belirlendi. Ortaya çıkan her detay, olayı yalnız bir kişinin işlemediği, annenin de dahil olduğu bir cinayet olduğunu gösterdi. Her ne kadar kesin olarak katilin kim olduğu belirlenmese de, Gazeteci Ferit Demir’in ulaştığı detaylar, tüm Türkiye’nin yüreğini bir kez daha yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 14:16
Kaynak: MyNet
Narin Güran cinayetinde hem yıkadılar hem yıkandılar! Anne, amca,yenge ...

21 Ağustos’da Diyarbakır Bağlarbaşı ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolan ve 8 Eylül tarihinde evinden 3 kilometre uzaklıkta Eğertutmaz deresinde bir çuvalın içinde üzeri taş ve çalılarla bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Yurdun gündemini derinden sarsan cinayet hakkında soruşturma devam ederken, köye girmesi yasaklanan Halk TV muhabiri Ferit Demir, çarpıcı bulgulara ulaştı.

ORTAM SESİNE KARŞI YÜKSEK SESLİ MÜZİK!

Ferit Demir’in kaleme yazıda, güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Güran ailesi üyeleri, Jandarma’nın ortam dinlemesi yaptığı bilgisine ulaştığını tespit etmişti. Bunun ardından Güran ailesinin erkeklerin katıldığı en az 7 ayrı aile meclisi toplantısında, konuşulanların ortam dinlemesi ile dışarı sızmaması için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalıştığını ortaya çıkarmıştı.

TEK TEK DEFALARCA BANYO YAPTILAR

Ulaşılan diğer bilgilere göre, bütün aile üyelerinin, özellikle Hediye Güran, Maşallah Güran ile Yüksel Güran’ın 21 Ağustos günü en az iki kez banyo yaptıkları yine Salim Güran’ın uzun bir süre banyo yaptığı ve aracını kapı önünde yıkadığı tespit edildi.

BÜTÜN HALI, KANEPE ÖRTÜLERİ VE YOLLUKLAR YIKANMIŞ

Güran ailesi üyelerinin, Muhtar Salim Güran’ın birçok kez verdiği talimatlar eşliğinde hareket ettiği bilgisine ulaşırken, evdeki hemen hemen tüm eşyaların yıkandığı da ortaya çıktı. Narin’in katledildiği baba evinde birçok halı, koltuk örtüsü, yolluk ve masa örtüleri ile birlikte, anne Yüksel Güran’ın kıyafetlerinin çamaşır makinesinde yıkandığı yine evdeki halıların en az iki kez yıkandığı belirlendi.

YIKAMA İŞLEMİNİ YENGE HEDİYE GÜRAN ORGANİZE ETTİ

Yıkama işlerini yenge Hediye Güran’ın organize ettiği ve Narin’in cansız bedeninin evden çıkarılması sonrası Salim Güran’ın talimatı ile, yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ile anne Yüksel Güran’ın halıları yıkadıkları ve ortalıkta bulunan birçok örtüyü de yıkadıkları tespit edildi.

Anne Yüksel Güran'ın, evde bulunan çamaşır makinesine kapasitesinin üzerinde yıkanacak örtü ve kıyafet koyduğu için aşırı yüklenmeden dolayı çamaşır makinesinin arızalandığı belirlendi. Bunun üzerine yıkanması gereken örtü ve kıyafetlerin Hediye Güran’ın evine götürülerek burada yıkandığı tespit edildi. Özellikle evin giriş kapısında yer alan geniş ara holün ve Narin’in katledildiği odadaki bütün örtülerin yıkandığı ortaya çıktı. Yerlerin de defalarca silindiği ve çamaşır suyu kullanıldığı edinilen diğer bulgular arasında yer aldı.

AKRABA OLMAYAN GİZLİ BİR TANIK AÇIKLADI

Güvenlik birimleri, olaydan hemen sonra Salim Güran’ın telaşlı bir biçimde davrandığı bilgisine ulaştı. Bu duruma, köyde bulunan ve akraba olmayan bir kişinin de şahit olduğu ve olayları uzaktan izleyen bu kişinin güvenlik birimleri ile temasa geçtiği öğrenildi. Ankara’dan, uzman isimlerin Diyarbakır’a gelmesi sonrası, anılan kişinin gizli tanık statüsüne alınarak, hakkında 'gizli tanık' işlemi yapıldığı öğrenildi.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Devam eden Narin Güran cinayetinde, soruşma kapsamında anne Yüksel Güran, amca Salim Güran, baba, abi ve diğer akrabaların da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan babanın da içinde bulunduğu 11 kişi serbest kalırken, anne, amca ve yenge Hediye Güran'ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklandı.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.