Hava Durumu

Kayıp Narin'den acı haber! Cansız bedeni bulundu

Narin yarın arkadaşlarıyla okula gidecekti... Türkiye'yi yasa boğan haber 19. günde geldi. Kayıp Narin Güran, 21 Ağustos'tan bu yana köşe bucak aranıyordu. 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde bulundu. Narin'i yakınlarının öldürdüğü iddiası paylaşıldı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin üzerinin ağaç dalları ve taşlarla örtüldüğü bilgisini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
Kayıp Narin'den acı haber! Cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ı tüm Türkiye merak ederken küçük kızın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Narin'in yaşamını yitirmesiyle ilgili öne sürülen iddialar adeta ağızları açık bıraktı.

KAYIP NARİN'DEN ACI HABER GELDİ

Narin'le ilgili kahreden gelişmeyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Narin'in Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduğunu hatırlatan Bakan Yerlikaya, "Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya paylaşımını "Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" şeklinde noktaladı.

VALİ ZORLUOĞLU: ÜZERİ AĞAÇ DALLARI VE TAŞLARLA ŞÜPHE UYANDIRMAYACAK ŞEKİLDE KAPATILMIŞ

Narin'in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklamalar yapmak üzere basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu şunları kaydetti:

"Mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetlerle üzeri taşla gizlenmiş halde maalesef ölü halde bulunmuştur.

Bir çuval içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde kapatıldığı anlaşılmıştır.

Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış, kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır.

Kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun."

"ÇUVAL İÇİNDE BULUNDU"

Gazeteci Emrullah Erdinç, Narin'in cansız bedeninin dere yatağındaki bir çuval içinde bulunduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdinç "Çok üzgünüm Narin'den acı haber geldi. 19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni köye 3 km mesafedeki dere yatağında bir çuval içinde bulundu" ifadelerini kullandı.

"YAKINLARI ÖLDÜRDÜ" İDDİASI

Gazeteci Veysi İpek, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamada kahreden bir iddiayı paylaştı. İpek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Narin dere yatağının genişletilmiş bölümünde bulundu. İlk belirlemelere göre yakınlarının Narin'i bu noktada öldürdüğü bilgisi var. Ancak bu teyide muhtaç bir bilgi. Jandarma köye giriş çıkışları kapattı sabah saatlerinde. Dün de bu noktada yoğun bir çalışma vardı. Su altı ekipleri bölgedeydi."

Narin'in dere yatağında bir çuvalda bulunduğu bilgisini Veysi İpek de paylaştı. İpek'in belirttiğine göre ayrıca köyde ifade alma işlemleri tekrardan başladı.

AMCASI TUTUKLU

Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında aile üyelerinin ifade vermek üzere gözaltına alınmasının ardından muhtar amcası Salim Güran da 31 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Amca Güran ardından “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden kısıtlama” gerekçesiyle tutuklayarak cezaevine gönderildi.

ARAMALAR TEKRAR DEREDE YOĞUNLAŞMIŞTI

Narin'i arama çalışmalarında gelen son ihbar küçük kızın Eğertutmaz deresinde olabileceği yönündeydi. Dün tüm ekipler oraya yoğunlaşmış ancak sonuç alınamamıştı.

NARİN'İN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ

AA'nın aktardığına göre; Narin Güran'ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bölgede insansız hava aracı ile de inceleme yapıldı.

MAHALLEYE GİRİŞLER KAPATILDI

Alınan önlemler kapsamında jandarma ekiplerince Tavşantepe Mahallesi'ne girişlere izin verilmiyor.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUMLU YA DA SORUMLULAR HESAP VERECEK

Minik Narin'in cansız bedeninin bulunması üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da şu açıklama geldi:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

NARİN NASIL KAYBOLDU?

Narin 21 Ağustos günü öğleden sonra Kur'an kursuna gittikten sonra bir daha eve dönmedi. Ailesi Narin'i önce kendi imkanlarıyla aradı. Ardından diğer köylüler de devreye girdi. Akşama dek sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Bunun üzerine ekipler Narin için seferber oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.