Hava Durumu

Havalimanlarındaki aramalara düzenleme Meclis gündemine geliyor

Ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek. Kanun teklifiyle birlikte havacılık alanında da yeni düzenlemeler yapılacak. Yapılacak düzenlemeyle birlikte, havacılıktaki güvenlik tedbirleri genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yapılabilecek. Yolcular, havalimanlarında cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz olduğu durumlarda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde uçağa kabul edilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 12:00
Kaynak: NTV
Havalimanlarındaki aramalara düzenleme Meclis gündemine geliyor

TBMM Genel Kurulu’nda ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Edinilen bilgilere göre, haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

ÖZEL GÜVENLİĞE YENİ GÖREV

Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek.

ELLE ARAMAYA DÜZENLEME

Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.