Hava Durumu

Hakan Fidan Gazze’yi unutmadı: Gündemde tutacağız!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Filistin'e destek mesajı geldi. Fidan, “Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
Hakan Fidan Gazze’yi unutmadı: Gündemde tutacağız!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York'ta olduklarını hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN ÇÖZÜM ODAKLI DİPLOMASİSİNE VURGU YAPTI

Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmenin Türkiye'nin en temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Fidan, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına uluslararası toplumun vicdanına seslenildiğini ve Türkiye'nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

“DÜNYA GÜNDEMİNDE TUTUYORUZ”

Fidan, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İsrail'in soykırımını durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullanarak, “İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen dezenformasyona karşı koymalıyız” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda konuştu. Bakan Fidan toplantıda, “Geçtiğimiz kasım ayından bu yana İsrail'in soykırımını durdurmak ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırıları konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olduğumuz tehlikelere dikkat çekmeye ve bu çılgınlığı durdurmak için elimizdeki imkanları seferber etmeye çağırıyoruz. Bu hafta toplantılarımız ve ikili görüşmelerimiz sırasında Filistin'deki bıçak sırtı duruma ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanmalıyız. İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen dezenformasyona karşı koymalıyız. Bu tür yanlış anlatılar işgali derinleştirmek için kullanılmaktadır. Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin'in Genel Kurul'da bir sandalyesi var” ifadelerini kullandı.

Gazze Temas Grubu, 13 Eylül’de İspanya’nın başkenti Madrid ve 18 Eylül’de Ürdün’ün başkenti Amman'daki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantılarının ardından 10 gün içinde üçüncü defa bir araya geldi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.