Hava Durumu

'Görüyoruz ki Güran'larda oyun bitmezmiş' Narin cinayetinde bir şaşırtan gelişme daha

8 yaşında hayattan acımasızca koparılan Narin Güran cinayetinde hala ortaya çıkarılamayan gerçekler var. Güran ailesinin cinayetin ardından yaptıklarının şaşkına çevirdiği yetmezmiş gibi hala yeni hamleler de geliyor. Gazeteci Ferit Demir, ağabey Baran Güran'ın Diyarbakır Barosuna verdiği vekaleti geri çektiğini yazdı. Demir paylaşımına, "Güran'larda oyun bitmezmiş' notunu da düştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2024 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
'Görüyoruz ki Güran'larda oyun bitmezmiş' Narin cinayetinde bir şaşırtan gelişme daha

Uzun bir süre kamuoyu gündeminin en önemli konusu olan Narin Güran cinayetinde cevaplanamayan birçok soru var. Önce cinayeti inkar eden ardından ortaya çıkan delillerle planlı bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıkan Narin'in ailesi kendilerini aklamak için her yolu deniyor.

Önce toplu şekilde Whatsapp yazışmalarını sildiler, sonra evdeki her şeyi yıkadılar, yetmedi köydekileri susturup kendi aralarında toplantılar yaptılar ancak buna rağmen ortaya çıkan bütün işaretler okları Güran ailesine çevirdi.

Tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti.

Korkunç cinayette yeni bir gelişme daha yaşandı. Gazeteci Ferit Demir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ağabey Baran Güran'ın Diyarbakır Barosu'na verdiği dilekçeyi geri çektiğini yazdı.

Demir paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Narin'in Cansız bedeni bulunduktan kısa bir süre sonra ağabey Baran Güran Diyarbakır Barosu Başkanlığına giderek vekaletname vermişti. Biz ilk anda aileden biri samimi ve mantıkla bir karar vermiş diye düşündük. Ama görüyoruz ki Güran'larda oyun bitmezmiş...

DİLEKÇEYİ GERİ ÇEKTİ

Baran Güran'ın yaklaşık 10 gün önce Diyarbakır Barosuna verdiği vekaleti geri çektiği ortaya çıktı..

Onlarda biliyordu ki Diyarbakır Barosu Narin cinayetinde bütün gerçeklerin ortaya çıksın diye büyük bir gayret içindeydi. Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan Baran Güran vekâletnameyi geri çekmiş... Çünkü gerçeklerden korkuyorlar, çünkü gerçekler hiçbir zaman ortaya çıksın istemiyorlar...

"HİÇBİR İŞLEM YAPMADIK"

Konuyla ilgili görüştüğüm dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Baran Güran'ın vekaleti geri çekmesi ile ilgili şunları söyledi; "Biz Baran Güran’ın vekaleti ile hiçbir işlem yapmadık. İddianame çıkmadan önce baro olarak müdahillik başvurusu yapmıştık. Savcılık bizleri dosyaya kurumsal olarak eklemişti. Baran Güran sonrasından bize azilname gönderdi. Diyarbakır Barosu 8 Ağır Ceza mahkemesi tarafından da katılan sıfatı ile bize dosyaya taraf olarak eklemiştir."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.