Hava Durumu

Duygu Özgül'e hapsi boylattıran videolar! Annesi de kızını savundu...

5 yaşındaki kuzenini zorla dudağından öptürdüğü görüntüleri sosyal medyada paylaşan Duygu Özgül Kalebayır tüm Türkiye'de infial yarattı. Tarafların aileleri ilk kez konuştu. Küçük çocuğun babası videoların eski olduğunu söyledi, yeğenine sahip çıkarken "Keşke o mimikleri yapmasaydı" diye hayıflandı. Duygu Özgül'ün annesi de kızını savundu, "Videoda gariplik" var deyip kızının videoları neden yeni yüklediğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 10:42
Kaynak: MyNet
Duygu Özgül'e hapsi boylattıran videolar! Annesi de kızını savundu...

Türkiye küçük yaştaki çocuğun kuzeni Duygu Özgül Kalebayır'ı zorla dudağından öptüğü görüntüleri konuşuyor.

Sosyal medyada büyük tepki çeken görüntülerin ardından genç kadın tutuklandı, TikTok hesabı kapatıldı.

Tarafların aileleri yaşananlarla ilgili ses getirecek açıklamalarda bulundu.

"ÖYLE OLMAZ, BEN DUDAK SEVİYORUM"

Geçtiğimiz günlerde Duygu Özgül Kalebayır'ın şu an 5 yaşında olan kuzeni ile çektiği videoda çocuğu dudaktan öpmeye zorladığı anlar sosyal medyada infial yaratmıştı. Duygu Özgül, dudaklarını çocuğa zorla öptürerek, "Öyle olmaz ben dudak seviyorum. Benim dudağım ora mı? Öp beni, öpersen bırakırım. Biz yanaktan öpüşmüyoruz. Çocukluğundan beri beni hep dudağımdan öpüyorsun" gibi ifadeler kullanmıştı.

VİDEODAN SONRA PARMAKLIKLARIN ARDINDA

Video sosyal medyada tepki topladı. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü kadını gözaltına aldı. Duygu Özgül Ürgüp Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ: TİKTOK HESABI KAPATILDI

Öte yandan konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olayın sosyal medyada yayıldığı andan itibaren İl Müdürlüğü ekiplerimiz emniyet birimleri ile koordinasyon içerisinde harekete geçmiştir. Videodaki şahıs gözaltına alınmıştır. Çocuğun ailesi ile yapılan görüşmede videonun eski olduğu bilgisi edinilmiştir. Meslek elemanlarımız tarafından aileye danışmanlık hizmeti verilmiştir. Psikolojik sağlamlığını artırmak adına aile yanında bulunan çocuğun durumu yakından takip edilmeye devam edilecektir. Söz konusu Tiktok hesabı Bakanlığımızın girişimleri sonucu kapatılmıştır. Bakanlık olarak sürecin yakın takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

KÜÇÜK ÇOCUĞUN BABASI: VİDEO ESKİ, HERKES GİBİ BANA DA DEĞİŞİK GELDİ

Olayın yankıları sürerken Ekol TV'ye konuşan taraflardan çarpıcı açıklamalar geldi. Ö.H.N. isimli küçük çocuğun babası Coşkun Nadir, yeğeninden şikayetçi olmayacağını belirtti, şöyle konuştu:

"Psikolojik olarak etkilendik. Olayın bu boyutlara varacağını tahmin edemedik. Benim yeğenim, yeğenim. O bahsettiğiniz insan benim yeğenim. Ben kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum ki onun. Onda bir art niyet aramıyorum, arayamam. Basın zaten her tarafta paylaşmış. Belki bu olay hani bu kadar abartılacak bir olay değil. Devletin kanunları belli. Video yayıldıktan sonra gördüm. Herkes gibi bana da değişik geldi tabii.Benim çocuğum zaten orada çok küçük. Hani o video çok eski. Şu anki fiziki durumuna göre çok küçük zaten benim çocuk. Ben onu videoda gördüğüm kadarıyla. Attırır mıydım ben onu videoyu görmüş olsam.Çocuk zaten küçük. 2 yaşında o zaman. Benim tahminime göre benim oğlum orada 2 yaşında. Tahminime göre yani orada fiziki durumunda gördüğüm kadarıyla 2 yaşında. Bilemedin 3 yaşında.Orada konuşmuyor. Benim oğlum 5 yaşında konuştu ya. Geç konuştu geç. 5 yaşında konuştu benim oğlum. Oradaki mimikler yanlış olduğu için. Belki de çok sevdiği için olabilir.

"ÖPMESİNDE SIKINTI YOK, KEŞKE O MİMİKLERİ YAPMASAYDI"

Belki de gerçekten ruh hali bozuk olduğu için olabilir. Bu çocuk zaten anasız babasız büyümüş bir çocuk. Ben ruh halini bilemem. Duygu’yu annesi büyüttü, dedesi büyüttü. Babası yoktu. Babası çocukken şiddete maruz kaldı çocuk babası tarafından. Dedesi gitti aldı babasından. 15, 16 yaşına kadar dedesi büyüttü. Yani sıkıntılarla bu yaşına gelmiş bir çocuk Duygu. Duygu çok zeki bir çocuk. Çok da efendi bir çocuk. Ben şahsen ilk gördüğümde ne bileyim mimiklerinden rahatsız oldum herkes gibi. Keşke o mimikleri yapmasaydı. Keşke öpmüş olabilir, öpeydi bir sıkıntı yok ama mimikleri yaptığı için milletin kendine yani şey yaptı istismar olarak algılattı herkese. Yoksa ben Duygu’dan kesinlikle böyle bir şey beklemem, düşünmem. Duygu’dan ben nasıl şikayetçi olabilirim. Ben olamam şikayetçi. Olmuş. Bu videoyu çekmiş. Elimde büyüyen bir çocuk."

DUYGU ÖZGÜL'ÜN ANNESİ: ÇOCUĞUMUN HİÇBİR ART NİYETİ YOKTU

Duygu Özgül'ün annesi Müjgan Nadir de kızının videoları neden yüklediğini açıkladı, şunları söyledi:

"Videoyu çektiği zaman bende yanındaydım. Dayısı da yanındaydı. Yengesi de yanındaydı. 2 sene önce çekildi. Duygu kuzenleriyle her zaman bir araya geldiğinde video çeker yani. O yüzden hiçbir art niyet de yok yani çocuğumun. Sadece sevgisinden yani. Onun dışında kötü hiçbir niyeti yoktu çocuğumun.Videoyu yeni yüklemesindeki sebebi anlatayım ben size. Daha önceki TikTok hesabı kapatıldığı için eskisi durduğu için yeni videolar atmaya hesabını tekrardan yani güncellemeye çalıştı. Duygu’nun amacı oydu yani.Biz çok kötü durumdayız şu anda yani ailesi olarak hiç böyle bir şey beklemiyorduk ve çok saçma bir olay yüzünden benim kızım şu anda suçsuz bir şekilde içeride.

Çocuk kendi eline doğdu benim çocuğumun. Kucağında doğduğu gün resimleri bile var Ö.H’’nin benim kızımda yani. Küçüklük resimleri. Onun gibi kaç tane videosu var Duygu’nun elinde.Duygu onu bir art niyetle yüklememiş onu oraya. Kötü bir düşünceyle yüklemedi yani. Öyle bir düşünce olsa yüklemez.

"VİDEODA GARİPLİK VAR"

Videoda gariplik var. Videonun yarısı kesik. Devamında Duygu mesela diyor ki yani hani ya tükürüklerin ağzıma bulaştı Ö.H’ye işte. Onu bile yalattın bana diyor yani. Telefonuna zaten el konuldu. Duygu 1 yaşında ben babasıyla ayrıldım. Duygu 1 yaşındaydı. Babası beni aldatarak Duygu’yla bana şiddet gösterdi. Ve benim babam, dedesi bize sahip çıktı. Duygu’yu ben kendim tek başıma büyüttüm bu günlere getirdim.

Bizim alnımız ak. Benim kızımın her zaman arkasındayım. Alnımız ak bizim. Dimdik ben buraya çıktım. Her zaman da kızımın arkasındayım.Dayısı, yengesi şikayetçi mi? Hayır, hayır. Onlar da ifadelerini verdiler. Ö.H’ de ifadesini verdi. Pedagogdan geçti. İşlemleri yapıldı ve Duygu ondan sonra mahkemeye çıktı. Dayısı orada değildim diyor ama o anda dayısı zaten çocuklarla ilgilenmiyordu ki. Bizim evimiz yakındı kardeşimle. Biz sabah, öğle, akşam, gece yarılarına kadar beraberdik. Biz Ürgüp’e gelmeden önce. Duygu baba sevgisi görmemiş bir çocuk olduğu için Ö.H’ye çok farklı. Duygu’nun sevgisi bilmiyorumÖ.H’ye çok farklı. Mesela ben annesiyim beni o kadar öpmez.Benim kızım suçsuz. Benim kızımın hiçbir suçu yoktur. Benim kızımın sadece tek suçu babasız olması, sevgisiz büyümesi. Başka hiçbir şey değil.

"ÇOCUĞUM DİPLOMASINI BEKLERKEN HAPİSHANEYİ BOYLADI"

Benim kızımın şu anda hem Tekvando diplomaları var. Direksiyon eğitmeni. Ayrıyeten de kendisi üniversiteyi bitirdi. Ameliyathane hizmet hemşiresi. Çocuğum diplomasını bekliyor yani bekliyordu ki kendisi hapishaneyi boyladı. Hastaneye girecekken hapishaneye girdi benim çocuğum. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Benim çocuğum suçsuz. Lütfen o parmaklıklar ardından benim çocuğumu çıkarsınlar. Çok kötü yorumlar yapıyorlar, yapmasınlar. Bir annenin de ahını ve bedduasını almasınlar."

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.