Hava Durumu

Dilan Polat'ın ardından bir karar daha! Engin Polat ve 3 sanık tahliye edildi, çığlıklar yükseldi...

3 gündür süren Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı kara para davasında karar açıklandı. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada Engin Polat ve tutuklu 3 sanık tahliye edildi. Bu kararla birlikte davada tutuklu sanık kalmadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 12:25
Kaynak: Haber Merkezi

Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada mahkeme ara kararını açıkladı.

Mahkeme Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Kürşat Polat ile muhasebecileri Ahmet Gün'ün tahliyesini hükmetti.

Habertürk muhabiri Halil Sadri Yılmaz, kararın duyulması üzerine Dilan Polat sevinç çığlıkları attığını belirtti. Hakim çığlıkların duyulması üzerine salondan çıkarılmalarını istedi.

YARGILAMA SÜRECİ

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk iki gününde tüm sanıkların ifadesi tamamlandı.

Duruşmaya Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Kürşat Polat cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

SEGBİS'TEN EL SALLADI

Tutuklu sanık Ahmet Gün, Dilan Polat ve kardeşleri Sıla Doğu, Can Doğu'nun1 da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar salonda yerini aldı.

Duruşmaya ara verildiği esnalarda Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu, cezaevindeki akrabalarına duruşma salonundaki SEGBİS kamerası aracılığı ile el sallayarak kalp işareti gönderdi.

Dilan Polat'ın kara kutusu olarak anılan 'Mıstık' lakaplı Mustafa Özalp, şubelerin sosyal medya hesaplarını yönettiğini ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Bankadan çektiğim bir meblağ yüzünden alındım. Derkan Başer ve Veysel Şahin'i tanımıyorum. Mail order sistemi hiç kullanmadım. Ticari faaliyet dışında hiçbir aktivitemiz olmadı" dedi. Diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddetti.

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, "Basın ve kamuoyu nezninde lekelendiler. Cüzzamlı insanlar haline getirilmiş bir noktaya taşındı dava. Dosyada somut delil yoktur. Tahliyesini ve adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı, Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Kürşat Polat ile muhasebecileri Ahmet Gün'ün lehine tahliyeyi gerektirecek ölçüde değişikliğin bulunmaması ve kaçma şüphelerinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşma mahkemenin bugün 10.30'da ara kararını açıklaması için ertelendi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.