Hava Durumu

Devlet okullarında hijyen krizi büyüyor!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, okullardaki artan temizlik ve hijyen sorunlarına çözüm olarak 30 bin temizlik personeli istihdam edilmesi planı, hesaplamaların yetersizliği nedeniyle eleştiriliyor. Bu sayının, Türkiye genelindeki 60 bin 734 kamu okulu için yetersiz olduğu belirtiliyor. Veliler ve öğrencilerden gelen tepkilerin artması ve düşük ücretler nedeniyle yeterli başvuru alınamaması, bakanlığın çözüm stratejileri üzerindeki baskıyı artırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 08:54
Kaynak: BirGün
Devlet okullarında hijyen krizi büyüyor!

BirGün'ün aktardığına göre, Bakan Tekin’in, okullarda artan temizlik ve hijyen sorunlarına çözüm olarak 30 bin temizlik personeli istihdam edileceğini duyurması, hesaplarla desteklenmeyen bir girişim olarak eleştiriliyor. Bakanlık tarafından belirlenen bu rakam, toplamda 60 bin 734 kamu okulu olduğu göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalıyor. Veliler ve öğrencilerden gelen tepkiler artarken, Tekin’in temizlik personeli azlığını İşgücü Uyum Programı’na (İUP) yetersiz başvuru ile açıklaması dikkat çekiyor. Tekin, "45 bin okulda mevcut kadrolu personelle, ek alımlarla sorunu çözeceğiz" dedi.

Bununla birlikte, önerilen çözümün yeterliliği ve maaş konusu eleştirilerin odağında. Temizlik personeli için belirlenen günlük 566 TL ücret, yeterince başvuru çekmiyor. Öğrenci Veli Derneği Başkanı Ömer Yılmaz, "30 bin ek personel ihtiyacı karşılamaktan uzak. Çocuklarımız için yeterli ve kadrolu atamalar yapılmalı" şeklinde konuştu. Ayrıca, mülakat sızıntıları ile ilgili sorunlar da gündemde. Yılmaz, "Mülakatlar adil değil, öğretmensiz okullar ve umutsuz öğretmenler var" diyerek durumu özetledi.

Kaynak: BirGün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.