Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşar Esad mesajı: Cevap bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'yi Nazi kampına çevirdiğinin altını çizdiği açıklamasının yanı sıra, Suriye ile görüşme konusunda da "Esad ile görüşmeye hazırız, karşı taraftan cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşar Esad mesajı: Cevap bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin New York kentinde düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Suriye ile görüşme konusunda "Esad ile görüşmeye hazır olduklarının" altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'yi Nazi imha kampına çevirdiğini de belirtti. 

Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirilecek mi sorusuna da yanıt verdi.

ERDOĞAN'DAN BEŞAR ESAD MESAJI: "CEVAP BEKLİYORUZ"

Özellikle Türk evi inşallah bu defa çok farklı görüşmelere çok farklı ilişkilere vesile olacaktır. Burada yapılacak görüşmeler inşallah bunların adımlarını attığımız bir merkez haline dönüştürecektir.

Suriye’deki gerilimin artık sona ermesi gerekir. İsrail’in bir devlet terörü estirdiğini çok açık bir şekilde ortaya koyacağız. Bazı batılı ülkeler bunu anlamamakta ısrar ediyor. Suriye’deki gerilimin de sona ermesi gerekiyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme talebimizi de ortaya koyduk biz buna hazırız. Karşı taraftan cevap bekliyoruz. İki ülke ilişkilerinde böylesine bir görüşme neticesinde inşallah başlar diye inanıyorum.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ OLACAK MI?

(Biden görüşmesi hakkında) BMGK'na katılmak için ajandamız dolu dolu gidiyoruz. Sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme henüz var mı yok mu netleşmiş değil. Ana gündemimiz BMGK ve oradaki temaslar. Biden ve daha başka sürpriz görüşmeler nerede nasıl olur oradaki gelişmelerle ele alacağız. "

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.