Hava Durumu

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı'nda, ön seçim yöntemlerini tanımlayan 52'nci maddenin görüşme ve oylaması tamamlandı. Görüşmeleri yaklaşık iki saat süren 52'nci madde, yaklaşık 900 delegenin oyuyla kabul edildi. İşte tüzük değişikliğinde dikkat çeken değişiklikler.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'de önemli maddelerde değişikliğe gidildi. 87 maddelik CHP tüzüğünün 28 maddesi değiştirildi. Dörtte bir oranından fazla bir değişiklik oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tüm delegelere teşekkür etti. 28 maddenin tamamına 900'den fazla delege destek verdi.

CHP Tüzük Kurultayı gerçekleştirildi. Delegelere sunulan 28 madde kabul edildi. Dikkat çeken maddeler örgüt denetiminde ön seçim ve 3 dönem sınırlaması getiren maddeler oldu.

TÜZÜK KURULTAYINDA GERGİNLİK

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre ATO Kongre Merkezi'nde yapılan CHP Kurultayı'nda zaman zaman gerginlikler yaşandı. Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılmamasını eleştirince Ankara Milletvekili Deniz Demir tepki gösterdi. Salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖN SEÇİM

Kurultayda en çok tartışılan madde aday belirleme yöntemlerini tarif eden 52. madde oldu. Söz konusu madde hakim denetiminde ön seçim yerine merkez yoklaması benzetmesi yapılan örgüt denetiminde ön seçim olanağı getiriyor. Ayrıca genel merkeze de yüzde 15 kontenjan imkanı sağlanıyor. Genel merkez bu kontenjanın yüzde 4'ünü kadın ve gençler, yüzde 5'ini örgüt, yüzde 5'ini ise Meclis grubu için kullanabilecek.

ÜÇ DÖNEM SINIRLAMASI GELDİ

Yapılan değişiklikle CHP'de milletvekili ve belediye başkanlarına 3 dönem sınırlaması getiriliyor. Bu uygulama 27. dönemden başlatılıyor. Bu nedenle önümüzdeki dönem mevcut tüm milletvekilleri yeniden aday olabilecek. Üç dönemi tamamlayan milletvekili ön seçimden çıkması halinde yine aday olabilecek.

AKTİF ÜYELİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Tüzük değişikliğiyle CHP'de aktif üyelik dönemi de başlayacak. Dijital sistem ile üyelerin etkinliklere katılıp, katılmadıkları takip edilecek. İki etkinliğe katılmayan üye ön seçimlerde oy kullanamayacak. Ayrıca ön seçimde oy kullanmak için en az bir yıl üye olma şartı aranacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.