Hava Durumu

Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Merkez üssü Balıkesir... | Bursa'dan da hissedildi...

AFAD'ın verilerine göre, Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Öte yandan gece saatlerinde meydana gelen deprem başta Bursa olmak üzere birçok çevre ilden de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
Marmara Denizi'nde korkutan deprem! Merkez üssü Balıkesir... | Bursa'dan da hissedildi...

Marmara Denizi'nde saat 22.26'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde, Balıkesir'e 9,70 kilometre uzakta deprem kaydedildi.

Sarsıntının derinliği 7,18 kilometre olarak ölçüldü.

DEPREM BURSA'DAN DA HİSSEDİLDİ

Öte yandan deprem başta Bursa olmak birçok çevre ilden hissedildi.

BOZBEY: GEÇMİŞ OLSUN 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaşanan sarsıntı sonrası yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Denizi'nde meydana gelen, Bursa'mız ve çevre illerde de hissedilen 4.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum."

'BURADA HAREKETLİLİK VAR'

CNN Türk deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadeleri kullandı:

Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor. Güney Marmara'yla burası arasında bazı depremler olabiliyor. Hemen kuzeyinde Gaziköy var. Asıl Kuzey Anadolu fayı oradan geçiyor. Tabii deprem dairesel yayıldığı için o bölgelerde Balıkesir'de hissedilmiş. Sanıyorum Tekirdağ ve Çanakkale'de de hissedilmiş. Büyük bir deprem değil ama insanlar bu depremleri hissettiklerinde korkmuş olabilirler. Bu depremler çok sığ depremler. Dolayısıyla zemine biraz yakınsa, yapı stoğu da uygunsa biraz hissedebilirler. Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor. Ana sistem üzerinde değil ama Türkiye'de biliyorsunuz 5.5'i geçen depremlerde yıkıcı olabiliyor. 6.5 olan bir deprem Marmara'nın hem kuzeyinde hem güneyinde yıkıcı bir etki yaratabilir. 4.1'den sonra gelen depremlere dikkat etmek gerekiyor. Marmara Denizi içerisinde bu büyüklükte deprem olması çok normal. Bunları büyük bir depremin habercisi olarak yorumlamak için bu yüzden biraz erken. 

Fatih, Bağcılar, Bakırköy, Büyükçekmece, Küçükçekmece gibi yerlerin zeminleri birbirlerine benzer ve bunlar Anadolu Yakası'ndaki zeminlere göre hassas zeminler. 4'ü geçtiği zaman insanlar bunları çok rahat algılayabiliyor. Türkiye'de 75 bin deprem oldu. Normalde olması gereken 25 bin. Bunu 6 Şubat depremlerine bağlıyoruz. İki sebebi var; birincisi büyük depremlerin artçıları bir iki yıl sürebilir. İkincisi bu depremler o kadar büyüktü ki diğer fay zonları da rahatsız etti.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, "Tekirdağ - Güzelköy açıklarında 4.4'lük deprem oldu. Deprem Tekirdağ fay zonunda. Bu zonun 1912 Şarköy depreminde kırıldığını düşünüyoruz. Burada zaman zaman büyüklüğü 4.0'lara çıkan ve gaz acıkışlarına bağlı depremlerin olduğunu da biliyoruz. Bu açıdan çok endişe etmiyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.