Hava Durumu

AFAD açıkladı: Kahramanmaraş'ta peş peşe korkutan depremler!

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, Adana, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Osmaniye gibi illerde de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
AFAD açıkladı: Kahramanmaraş'ta peş peşe korkutan depremler!

AFAD'ın verilerine göre büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık fena sallandı.

AFAD verilerine göre, ilk olarak saat 09:02 sıralarında Pazarcık merkezli 3.8 büyüklüğünde daha sonra ise 09.31'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk deprem yerin 6.26 kilometre derinliğinde kaydedilirken, 5.0 büyüklüğündeki sarsıntının derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde, saat 09.31’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AFAD yaptığı ikinci açıklamada ise, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verdi.

"BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMİYORUM"

CNN Türk yayınında konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğü üzerinde bir deprem beklemiyorum ama bu kesin değil. Büyük deprem olduğu zaman artçılar olur ama belli bir süre büyük deprem olmaz. Büyük bir depremi normal şartlarda beklemiyorum." dedi.

VALİ ÜNLÜER'DEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." dedi.

"BURASI ARTÇİ AKTİVİTELERİNİN YOĞUN OLARAK YAŞANDIĞI BİR BÖLGE"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Habertürk canlı yayınına bağlanarak "Bir haberci diye bakmak doğru değil. O bölge zaten yıllarca sürecek bir artçı aktivitesine sahne olacak diye bunu yaşıyoruz. Çok sayıda artçı oluyor. Burası artçı aktivitelerinin yoğun olarak yaşandığı bir bölge. Her gün oluyor ama 5 olunca dikkatimizi çekiyor. Bu bölgedeki bu depremler normal." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.