Hava Durumu

Bursa'da da şubeleri vardı: Gıda devi iflas bayrağını resmen çekti!

Türkiye genelinde Bursa'da da olmak üzere 200 şubesi bulunan Maksul Gıda iflas etti. Kuruyemiş ve baharat sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınan şirket, ekonomik zorluklar nedeniyle geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatmıştı. Şimdi ise kalan 50 şubenin kapatılması kararlaştırılarak iflas bayrağı çekildi. Aylardır maaş alamayan yaklaşık 200 çalışan işsiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da da şubeleri vardı: Gıda devi iflas bayrağını resmen çekti!

Türkiye'nin kuruyemiş ve baharat sektöründeki devlerinden biri olan Maksul Gıda, ekonomik zorluklara dayanamayarak iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. Bu karar, şirkete bağlı yüzlerce çalışanın işsiz kalmasına yol açtı.

EKONOMİK ZORLUKLARIN BAŞLANGICI

Maksul Gıda’nın iflas süreci, üç yıl önce konkordato talebiyle başladı. Şirket, bu süreçte mali sıkıntılarla başa çıkmak için çeşitli önlemler almaya çalıştı ancak yeterli olmadı. Geçtiğimiz aylarda 200 şubesinin 150’sini kapatan Maksul Gıda, geriye kalan 50 şubesini de kapatma kararı aldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: TOPARLANMASI MÜMKÜN DEĞİL

Yeniçağ'da yer alan habere göre; mahkeme sürecinde, şirketin mali durumunu değerlendirmek üzere bilirkişi raporu talep edildi. Üç bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, Maksul Gıda’nın mali açıdan toparlanmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Bu rapor, mahkemenin iflas kararında belirleyici oldu.

Aylarca maaş alamayan çalışanlar, şirketin iflasıyla birlikte işsiz kaldı. Yaklaşık 200 çalışan, işsizler ordusuna katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.