Toplanan inek sütü miktarı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 artarak 695 bin 164 ton oldu.
Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 14:02
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 artarak 695 bin 164 tona ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi" verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı ve 695 bin 164 ton oldu.
Söz konusu dönemde, ticari süt işletmeleri tarafından gerçekleştirilen içme sütü üretimi yüzde 5,4 artış göstererek 114 bin 870 tona çıktı. İnek peyniri üretimi ise bu dönemde yüzde 5,1 artarak 51 bin 164 ton oldu. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 26,9 azalarak 489 tona geriledi. Yoğurt üretimi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,3 arttı ve 94 bin 372 tona yükseldi. Bu dönemde ayran üretimi de yüzde 13,4 artarak 56 bin 605 ton oldu.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ekimde ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı da 2014'ün aynı ayına kıyasla yüzde 5,7 artış gösterdi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
Toplanan inek sütü miktarı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 artarak 695 bin 164 ton oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi" verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 arttı ve 695 bin 164 ton oldu.
Söz konusu dönemde, ticari süt işletmeleri tarafından gerçekleştirilen içme sütü üretimi yüzde 5,4 artış göstererek 114 bin 870 tona çıktı. İnek peyniri üretimi ise bu dönemde yüzde 5,1 artarak 51 bin 164 ton oldu. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise yüzde 26,9 azalarak 489 tona geriledi. Yoğurt üretimi ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,3 arttı ve 94 bin 372 tona yükseldi. Bu dönemde ayran üretimi de yüzde 13,4 artarak 56 bin 605 ton oldu.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ekimde ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı da 2014'ün aynı ayına kıyasla yüzde 5,7 artış gösterdi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR