Hava Durumu

Rakamlar güncellendi: Zamlı maaşa yüksek promosyon! Bankalarda...

Yeni dönem zamlı maaşların belirlenmesine sayılı günler kala emekliler yüksek promosyon ödemesi almak için hesaplara başladı. Emekliler temmuz sonrası zamlı maaşlarını aldıklarında daha yüksek oranda promosyon almaya hak kazanabilecekler. Peki şu anda bankalarda promosyon ödemeleri ne kadar? Promosyonlar temmuz sonrası daha da artar mı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 08:10
Kaynak: Milliyet
Rakamlar güncellendi: Zamlı maaşa yüksek promosyon! Bankalarda...

Kamu bankalarında promosyon tutarlarının artırılmasının ardından özel bankalar da yüksek promosyon ödemesi yapmaya başladı.

Pek çok bankada promosyon ödemeleri yukarı yönlü güncellendi.

‘PROMOSYON ARTMASA DAHİ YÜKSEK ÖDEME ALABİLİRLER’

Örnek vermek gerekirse şu anda Halkbank maaşı 10 bin ile 14 bin 999 TL olanlara 8 bin TL, 15 bin TL ile 19 bin 999 TL arası maaş alanlara 10 bin TL, 20 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise 12 bin TL ödeme yapıyor. Bankalar promosyon ödemelerini artırmasa dahi emekliler temmuz sonrası zamlı maaşlarını aldıklarında bankanın belirlediği bir üst promosyon limitini almaya hak kazanabilir.

Temmuz ayında emekli maaşlarının yüzde 25 civarında zamlanması bekleniyor. 10-15 bin TL arası emekli maaşı alanlar 8 bin TL promosyon ödemesi aldıysa, yeni zamlı maaşı 15 bin TL’yi aştığında 10 bin TL promosyon ödemesi almak için bankaya başvurabilecek.

EN YÜKSEK PROMOSYON TUTARI NE KADAR OLDU?

Peki şu anda en yüksek promosyon ne kadar oldu? Temmuz sonrası bankalarda ödeme tutarları daha da artar mı? Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz dönemde taban aylıkların artırılmasıyla birlikte sayın Cumhurbaşkanının çağrı yapmasıyla promosyonlarda bir iyileştirme yapılmıştı. Özel bankalar kendi içlerinde farklı kampanyalar yürüterek promosyon rakamlarını artırmaya devam ediyor. Sahada 18 bin liraya varan promosyon veren bankalar mevcut.

'DAHA YÜKSEK ÖDEME ALABİLİRLER’

Emeklilerimize 6 ayda bir maaş farkı olarak enflasyon verisi üzerinden güncellemeler yapılıyor. Dolayısıyla 2024 ilk yarıyılındaki enflasyon verisinin %25 civarında çıkacağını tahmin ediyorum. Bu sebepten dolayı emeklilerimiz bankalar üzerinden bir araştırma yaparak daha yüksek tutarda promosyon ödemesi alabilirler.

TEMMUZ SONRASI PROMOSYONLAR DAHA DA YÜKSELİR Mİ?

Burada bankaların müşteri kapma amaçlı çeşitli programlar uyguladıklarını söyleyebilirim. Normal şartlarda promosyonlarda her altı aylık dönem için artış yapılması mümkündür.

YÜKSEK PROMOSYON İÇİN TEMMUZ SONRASI MI BEKLENMELİ?

Evet, temmuz enflasyon verisi netleştikten sonra maaş zamları yapılacağı için mutlaka süreci beklemek gerekli.”

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.