Hava Durumu

Mobil bankacılıkta güvenlik açığı mı var? 50 bin limit varken 500 bin kredi çekilmiş!

Borçsuz uyuyup, borçlu uyandılar... Mobil bankacılık kullananlar arasında mağdur sayısı giderek artıyor. Dolandırıldıklarını belirten yüzlerce kişi sosyal medya hesabından video paylaşarak sesini duyurmaya çalışırken, bankadan gelen açıklamaya rağmen sayı artıyor. Müşteriler tek tek hesaplarını kapatmaya başlarken, Avukat Fevzi Doğan'ın hatırlattığı mahkeme kararı ise dikkat çekti: "Mahkeme şunu söyledi; tüketici burada sorumlu değil dolayısıyla işleyen kredileri de ödememesi gerekiyor."

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 12:51
Kaynak: Ekol TV
Mobil bankacılıkta güvenlik açığı mı var? 50 bin limit varken 500 bin kredi çekilmiş!

Mobil bankacılık kullanan herkesi tedirgin eden haber günlerdir gündemden düşmüyor.

Türkiye'de uzun yıllardır faaliyet gösteren dev bankanın müşterileri hesaplarından kendilerinden habersiz para aktarıldığını ve kredi çekildiğini iddia etti.

Benzer şikayetler sosyal medyada yayılınca, mağdurların sayısının yüzlerce olduğu görüldü.

Borçsuz uyuyup binlerce liralık borçla uyanan mağdurlar, mobil bankacılık hesaplarına baktıklarında gözlerine inanamadı.

Kendilerinden habersiz hesaplarından para aktarıldığını ve kendi adlarına kredi çekildiğini gören banka müşterileri, müşteri hizmetlerini adeta kilitledi.

BANKADAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada yayılan iddialar sonrası bankadan ise açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddiaları kabul etmeyen banka, sistemlerinde güvenlik açığının olmadığını ve veri sızıntısı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

BANKA HESAPLARINI KAPAMAYA BAŞLADILAR

Söz konusu açıklamaya rağmen mağdurlar ise yaşadıklarını paylaşmaya dile getirmeye devam ederken, dolandırılanlar kadar mağduriyet yaşamak istemeyen müşteriler de banka hesaplarını kapamaya başladı.

SOSYAL MEDYADA BENZER PAYLAŞIMLAR GELİYOR

Yüzlerce mağdur, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Benzer şekilde dolandırıldıklarını söyleyenlerin paylaşımları dikkat çekerken, o paylaşımlardan bazıları ise şöyle;

- "Adıma 100 bin lira kredi çekilmiş. Çok mağdurum. Engelli bir vatandaşım. 3 tane İBAN’a bu para gönderilmiş."

- "Gece yarısı saat 1 buçukla sabah 7 buçuk arasında mobil şubeme girilerek adıma 350 bin lira kredi çekilip onaylatılmış. Bana bilgi mesajı gelmemiştir. Sonrasında bu parçalar halinde 350 bin TL tanımadığım kişilere EFT yapılmıştı. Bu konuda banka biz mağdur etmiştir."

- "Bütün bunlardan bizim haberimiz bilgimiz ve rızamız yoktur. Onaylanan bu kredi sabaha karşı 03.17'de Mustafa isimli şahsa aktarılmıştır. Bu süreç içerisinde savcılığa başvurumuzu yaptık. Ek beyanımızı sunduk"

- "Gece 2’de 8 dakikada hesabımdan 237 bin lira kredi 50 bin lira esnek hesap bir de hesabımda bulunan 30 bin TL bir kere EFT yapıldı. Telefonumuz zaten şu an siber suçlarda inceleniyor. Yani sonuç bekliyoruz.

Ekol TV'ye konuşan TÜKONFED Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Fevzi Doğan “Tüketicinin en savunmasız en zayıf olduğu noktada gerçekleşmiş bu. Banka ilgili dolandırıcılık eyleminin gerçekleşmesini önlemek için üzerine düşen bütün sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor." dedi.

"50 BİN LİMİT VARKEN, 500 BİN KREDİ ÇEKİLİYOR"

"Tüketici haklı burada maksimum 50 bin lira kredi çekme limiti varken bir anda 500 bin lira hesabından kredi çekiliyor. Bu nasıl mümkün oluyor? diye soran Doğan, bankanın buna bir açıklama getirmesi gerektiğini belirtti.

"GÜVENLİK TEDBİRLERİ YERİNE GETİRİLMEMİŞ"

Doğan açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

"Banka işlemi durdurup tüketiciyi telefonla arayıp bu işlemi siz mi yapıyorsunuz. Bu sizin tarafınızdan mı gerçekleşiyor? Farklı bir şey tespit ettik. Buna siz cevap verin demesi gerekiyor. Dolandırıcılık işleminde bankanın bu güvenlik tedbirlerini yerine getirmediğini görüyoruz.

MAHKEME KARARINI HATIRLATTI

Geçen günlerde bir mahkeme karar verdi. Mahkeme şunu söyledi; tüketici burada sorumlu değil dolayısıyla işleyen kredileri de ödememesi gerekiyor. Ben nihai bir karar verene kadar bu kredi çekme işleminin sonucu olan kredi ödeme işlemini durduruyorum dedi bu çok önemli tüketicinin bunu bilmesi lazım”

Kaynak: Ekol TV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.