Hava Durumu

Milyonlarca kişi zevkle yiyordu: Dev çikolata markası konkordato ilan etti!

Yüksek enflasyon, faiz oranları ve ekonomide yaşanan sıkıntılar pek çok firmanın maddi zorluklar yaşamasına bunun sonucunda da konkordato yada iflas etmesine yol açtı. Öte yandan bu konkordato kervanına çikolata sevenleri üzecek bir firma daha katıldı. Ünlü çikolata markası olan Karnaval Çikolata konkordato ilan ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:01
Kaynak: Gerçek Gündem
Milyonlarca kişi zevkle yiyordu: Dev çikolata markası konkordato ilan etti!

Yüksek enflasyon ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele eden birçok firma maddi zorluklar yaşıyor.

Maddi olarak zor zamanlardan geçen firmaların bazıları iflasın pençesinde kıvranırken bazılarıda konkortado ilan etmek zorunda kalıyor.

Gerçek Gündem'in haberine göre, İstanbul Ümraniye'de bulunan dev çikolata markası Karnaval Çikolaya Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında 10 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde 3 ay geçici mühlet verdi.

Şirket hakkındaki tedbir kararlarını kaldıran mahkeme, böylece şirketi 3 ay boyunca muhtemel hacizlere karşı korumuş oldu.

HEYET ATAMASI YAPILDI!

Davaya Bağımsız Denetçi ve Yeminli Mali Müşavir Mustafa Dağüstü ile İcra İflas Hukukçusu Dr.Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu'ndan oluşan 2 kişilik konkordato komiseri atandı.

Şirketin 14 Ocak tarihinde gerçekleşecek mahkemede yapılacak incelemeler sonucunda mali durumunu toparlayamaması halinde şirket hakkında iflas kararı verilecek.

23 EKİM'E KADAR DİLEKÇE VERİRLERSE KARAR İPTAL EDİLECEK!

Şirketin alacaklıları, 23 Ekim tarihine kadar mahkemeye dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektirecek durum olmadığını delilleriyle birlikte ispat ederse konkordato talebinin reddini isteyebilecek.

Kaynak: Gerçek Gündem

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.