Hava Durumu

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Böylece faiz üst üste yedinci ayda sabit kalmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Yurt içi piyasaları heyecanla Merkez Bankası'nın açıklayacağı politika faiz kararına çevrildi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) ekim ayı politika faizini açıkladı.

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Mart ayında 500 baz puan artıran Merkez Bankası, geçen yıl Haziran’dan bu yana yüzde 8,5 politik faizini 4.150 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltmişti. Piyasaların Ekim ayı faiz kararı beklentisi ise sabit kalması yönündeydi. TCMB beklenti doğrultusunda hareket ederek politika faizini bu ay da sabit bıraktı.

TAHMİNLER NE YÖNDEYDİ?

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahmini, Ekim ayında Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'de sabit bırakması yönündeydi. Ayrıca ekonomistlerden 5'i yıl sonunda politika faizinin yüzde 50,7'si yüzde 47,5 olacağını öngördü.

Reuters anketine katılan 10 ekonomistin 6'sı politika faizinin ilk kez Aralık ayında indirileceğini, diğerleri ise bu indirimin Ocak ayında gerçekleşmesini bekliyor. Reuters anketlerinde, önümüzdeki yıl sonuna kadar en az 20 tam puan indirim beklentisi öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.