Hava Durumu

Kripto para yasası TBMM'de kabul edildi, cezalar belli oldu

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Düzenlemede kripto piyasasında usülsüzluk ve dolandırıcılığa uygulanacak cezalar da belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
Kripto para yasası TBMM'de kabul edildi, cezalar belli oldu

Dünyada yeni dijital yatırım aracı olan ve milyonların ilgi gösterdiği Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanunda sıcak gelişme yaşandı. Kripto varlıklar için belirtilen Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

SPK TARAFINDAN İZİN ALMA ŞARTI

Yeni kanunla, hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirildi. Böylece hem yatırımcı korunacak, hem de hizmet veren firmalara bir dizi yaptırım uygulanacak. Kripto para kullanıcıları ile ilişkilerin nasıl kurulacağı ve kimlik tespitinin nasıl yapılacağı da yasa ile düzendi.

Düzenlemeye göre hizmet sağlayıcı kuruluş ve faaliyetler için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin alınacak. Kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı için de SPK'ya yetki verildi. Tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak.

Düzenlemeyle piyasa dolandırıcılığı ve piyasa bozucu eylemler ile bilgi suistimalinin cezaları da belirlendi. Piyasa bozucu eylemlere 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezası uygulanacak.

12 MİLYON KİŞİNİN HESABI VAR

Sermaye piyasalarında 12 milyon kişinin bakiyeli hesabı bulunuyor. Yasa ile belirlenen koşulları taşıyan platformlar yetkilendirilecek, bankaların da saklama lisansı alması gerekecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.