Kayısıda Malatya’nın en büyük rakibi hasada başladı
Kayısıda Malatya’nın en büyük rakibi hasada başladı
Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezi olan Mersin'in Mut ilçesinde ilk turfanda kayısı hasadı yapıldı ve kilogramı 400-500 TL arasında alıcı buldu. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, ilk hasadın ardından fiyatların bir süre 200-250 TL bandında seyredeceğini öngördü…
Haber Giriş Tarihi: 24.04.2025 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2025 19:47
Kaynak:
Haber Merkezi
Mersin, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahipken, Mut ilçesi sofralık kayısı üretiminde lider konumda bulunuyor. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, ilk ürünlerin halde 400-500 TL arasında alıcı bulduğunu paylaştı. Bu hafta sonundan itibaren bölgede kayısı hasadının yoğunlaşmasının beklendiği, fiyatının ise 200 ile 250 TL civarında olacağı belirtildi.
YÜZDE 20’LİK KAYIP BEKLENTİSİ
Mikroklima özelliğine sahip coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısında bu sene zirai don nedeniyle beklenen 250 bin ton hasadın yüzde 20'lik kayıpla yaklaşık 200 bin ton civarında gerçekleşmesinin umut edildiği kaydedildi.200-250 TL’DEN SATILACAK
Kayısı fiyatından memnun olan üretici İshak Akdağ, "Mersin'in Mut ilçesinde turfanda açık hava sofralık kayısının ilk hasadını yaptık kilosunu 500 liradan sattım" dedi. Kayısıda açıkta hasadın başladığını belirten Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ise ilk ürünlerin halde 400-500 TL arasında alıcı bulduğunu bundan sonra ise bir süre 200-250 TL bandında olacağını söyledi. Sofralık kayısıda önemli bir üretim hacmine sahip olan Mut ilçesinde yaklaşık 200 bin ton hasat beklediklerini aktaran Yılmaz, don vurmamış olsaydı bu rakamın 250 bin ton civarında olacağına değindi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kayısıda Malatya’nın en büyük rakibi hasada başladı
Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezi olan Mersin'in Mut ilçesinde ilk turfanda kayısı hasadı yapıldı ve kilogramı 400-500 TL arasında alıcı buldu. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, ilk hasadın ardından fiyatların bir süre 200-250 TL bandında seyredeceğini öngördü…
Mersin, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahipken, Mut ilçesi sofralık kayısı üretiminde lider konumda bulunuyor. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, ilk ürünlerin halde 400-500 TL arasında alıcı bulduğunu paylaştı. Bu hafta sonundan itibaren bölgede kayısı hasadının yoğunlaşmasının beklendiği, fiyatının ise 200 ile 250 TL civarında olacağı belirtildi.
YÜZDE 20’LİK KAYIP BEKLENTİSİ
Mikroklima özelliğine sahip coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısında bu sene zirai don nedeniyle beklenen 250 bin ton hasadın yüzde 20'lik kayıpla yaklaşık 200 bin ton civarında gerçekleşmesinin umut edildiği kaydedildi.200-250 TL’DEN SATILACAK
Kayısı fiyatından memnun olan üretici İshak Akdağ, "Mersin'in Mut ilçesinde turfanda açık hava sofralık kayısının ilk hasadını yaptık kilosunu 500 liradan sattım" dedi. Kayısıda açıkta hasadın başladığını belirten Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ise ilk ürünlerin halde 400-500 TL arasında alıcı bulduğunu bundan sonra ise bir süre 200-250 TL bandında olacağını söyledi. Sofralık kayısıda önemli bir üretim hacmine sahip olan Mut ilçesinde yaklaşık 200 bin ton hasat beklediklerini aktaran Yılmaz, don vurmamış olsaydı bu rakamın 250 bin ton civarında olacağına değindi.
Kaynak: Haber Merkezi
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR