Hava Durumu

Bursalı SGK Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret için 'bu mümkün değil' diyerek açıkladı!

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasına çok az bir zaman kala ne kadar zam geleceği konuşulmaya devam ediliyor. Deustche Bank'ın tahmini sonrası asgari ücrete ne kadar zam geleceği şekillenmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun hem YouTube kanalında hem de katıldığı canlı yayında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Erdursun, geçmiş yıllarda daha yüksek oranda zamların yapıldığını aktararak şu anda oransal zamların bir anlamı kalmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 11:45
Kaynak: MyNet
Bursalı SGK Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret için 'bu mümkün değil' diyerek açıkladı!

Ocak ayına neredeyse sayılı günler kala asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasına da az bir zaman kaldı. İşverenlerin ne kadarlık bir zam talep edeceği, hükümetin nasıl bir yol izleyeceği ve TÜRK-İŞ'in maaş beklentisi merakla beklenirken uzmanlardan da tahminler gelmeye devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE SON DÜZLÜKTE GELECEK ZAMMI AÇIKLADI!

Deutsche Bank'ın yüzde 25-30 bandında asgari ücret tahmini sonrası uzmanlar hem yapılması beklenen zam tahmini hem de olması gereken zammı aktarmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun YouTube kanalında asgari ücret için tahminini açıkladı.

Erdursun, asgari ücrete yüksek oranlı bir zam gelmeyeceğini düşünüdüğünü ve bunun sebebi olarak da 2025 yılı enflasyon tahmininin yüzde 17.5 olmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Bu hedefin gerçekleşmesi için de maaşlara yüksek zamların yapılmayacağını söyleyen Erdursun, asgari ücret için zam oranlarını aktararak maaş tablosu oluşturdu.

İşte Erdursun'un oluşturduğu maaş tablosu:

Yüzde 20'lik bir artış olursa 20 bin 400 lira

Yüzde 25'lik bir artış olursa 21 bin 250 TL

Yüzde 30'luk bir artış olursa 22 bin 100 lira

Yüzde 35'lik bir artış olursa 22 bin 950 lira

"22 BİN TL OLACAKTIR"

Erdursun, asgari ücret görüşmeleri yapılırken işverenin yüzde 20 ile 25 arasında bir teklifle gideceğini aktararak, "Son düzlükte yüzde 30'luk bir artışın olacağını öngörüyorum. Bu durumda asgari ücret 22 bin TL bandında olacaktır" sözlerini kaydetti.

Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini söyleyen Erdursun, "Seçimlere biraz yakın bir süreç olsaydı daha yüksek bir artış gelebilirdi. Hükümet yetkilileri sürekli olarak erken seçimin olmayacağını söylüyor. Zaten muhalefet de seçim için bir şey demiyor" dedi.

"BU MÜMKÜN DEĞİL"

Asgari ücretin en az 30 bin TL olması gerektiğini söyleyen Erdursun, "Çünkü asgari ücret ortalama bir ücret. Asgari ücret alanların büyük bir bölümünün çocuğu var, evini geçindirmeye çalışıyor. Yüzde 77'lik bir artışın olması gerekiyor, asgari ücretin 30 bin TL olması için. Bu mümkün değil, bu rakam olmayacak. Muhtemelen asgari ücret 22 bin TL bandında olacak" sözlerini kullandı.

Önceden asgari ücrete daha yüksek oranda bir zamların yapıldığını aktaran Erdursun, "Asgari ücrete geçmiş yıllarda daha yüksek oranda artışlar yapılıyordu. Oransal artışların bu dönemde bir önemi kalmadı. Yüzde 40'lık bir artış yapılsa dahi 23 bin 800 TL olur asgari ücret. Oransal artışlarla da bir türlü değerlenmiyor ücretler" diyerek sözlerini noktaladı.

BEKLENTİ 30 BİN TL

Katıldığı canlı yayında da asgari ücret için tahminlerde bulunan Erdursun, "Çalışanların 30 bin lira beklentisi var ancak bu, yüzde 70 zam demek ve mümkün değil" dedi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarını gerçekçi bulmadığını belirten Erdursun, asgari ücretlilerinin memnun olmayacağını da aktardı.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.