Hava Durumu

Telegram CEO’suyla birlikte tutuklanan kadının kimliği belli oldu

Fransız medyasına göre, geçen hafta Paris'te çevrimiçi haberleşme platformu Telegram kurucusu Pavel Durov ile birlikte tutuklanan genç bir kadın, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 15:02
Kaynak: Sözcü
Telegram CEO’suyla birlikte tutuklanan kadının kimliği belli oldu

BAE, Fransa ve St. Kitts ve Nevis'te vatandaşlığı bulunan Rus teknoloji milyarderi Pavel Durov, uçağı geçen hafta Paris'e indikten sonra tutuklandı.

Fransız yetkililer, Telegram'daki iddia edilen yasadışı faaliyetlere yönelik daha geniş bir soruşturmanın parçası olarak tutuklandığını iddia ediyor. Durov’un platformundaki suç faaliyetlerini engellememekle suçlandığı bildiriliyor.

Kendini kripto koçu ve Dubai merkezli yayıncı olarak tanımlayan Yulia Vavilova (24) da, Durov ile birkaç kez görüntülendi ve Le Bourget Havaalanı'na indiklerinde iş insanının özel jetindeydi. 

Le Figaro pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Ona her zaman eşlik eden koruması ve asistanı, serbest bırakılmadan önce yetkililer tarafından sorgulandı" ifadelerini kullandı.

Durov ve Vavilova ilişkilerini kamuoyuna açıklamadı ancak sık sık birlikte görünmeleri aralarında yakın bir ilişki olduğuna dair şüphe uyandırıyordu. Vavilova'nın sosyal medyadaki paylaşımları, yakın zamanda Telegram kurucusuyla aynı anda Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan gibi aynı ülkelerde bulunduğunu gösteriyor.

Instagram'da 22 binden fazla takipçisi bulunan kadın, Durov'un özel jeti olduğu düşünülen uçağın hikayelerini ve Paris'te girişimciyle birlikte olduğu bildirilen birkaç fotoğrafı da paylaştı.

Genç kadının biyografisinde İngilizce, Rusça, İspanyolca ve Arapça olmak üzere dört dil bildiği ve "oyun, kripto, diller ve zihniyet" konularına ilgi duyduğu belirtiliyor.

Yaklaşık 1 milyar aktif aylık kullanıcısı olan Telegram, Durov ve kardeşi tarafından 2013 yılında Rusya'da kuruldu. Girişimci, 2010'ların ortalarında Rusya'dan ayrılıp Dubai'ye yerleşti. 2021'de Fransız vatandaşlığına kabul edildi.

Durov'un tutuklanmasıyla ilgili yorum yapan Telegram, pazar günü yaptığı açıklamada şirketin AB yasalarına ve içerik denetleme politikalarına uyduğunu duyurarak, Durov'un kötü niyetli kişiler tarafından platformun kötüye kullanılmasından sorumlu olduğunu iddia etmenin "saçma" olduğunu belirtti.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.