Hava Durumu

Sıradaki hedef İran mı? Netanyahu açık açık ilan etti: Çok daha erken olacak!

İsrail ordusu Gazze'nin ardından dün akşam saatlerinde Lübnan'a da girdi. Kara operasyonuyla birlikte İsrail güçleri Lübnan güneyinde ilerleyişini sürdürürken, şimdiden 'büyük savaş' endişesi başladı. Netanyahu'dan gelen son açıklama tüm dünyayı tedirgin etti. Netanyahu açık açık İran'ı tehdit ederken, bu sürenin insanların beklediğinden çok daha erken olacağını söyledi. Amerikan Politico gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili ise bir sonraki hedefin İran olduğunu iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 09:42
Kaynak: MyNet
Sıradaki hedef İran mı? Netanyahu açık açık ilan etti: Çok daha erken olacak!

İsrail ordusu günlerdir konuşulan Lübnan'a yönelik kara harekatına dün gece saatlerinde başladı.

İsrail tankları Lübnan topraklarına girerken harekatın adının "Kuzeyin Okları Operasyonu" olarak duyuruldu.

İsrail askeri araçları, gece saatlerinde kara saldırıları çerçevesinde, Lübnan sınırına hareket etmeye başladı. Çok sayıda askeri araç yola çıktı, tank ve topçu birliklerinin de eş zamanlı olarak ateş açtı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını belirtti.

Kara saldırılarına hava kuvvetleri ile topçu birliklerinin de eşlik ettiği aktarılan açıklamada, "Kuzeyin Okları Operasyonu"nun, Gazze'deki çatışmalara paralel olarak ve yapılan durum değerlendirmesine göre sürdürüleceği ifade edildi.

ORTA DOĞU'NUN HER YERİNDE ÇATIŞMA

Gazze'nin ardından İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine başlattığı kara harekatı tüm dünyada 'son dakika haberi' olarak geçerken, İsrail'in saldırıları nedeniyle Orta Doğu'da neredeyse füzenin düşmediği toprak kalmadı.

SURİYE VE IRAK'TA PATLAMALAR

Suriye ve Irak'tan da peş peşe patlamalar yaşandığı belirtildi.

ASIL TEHLİKE: 'BÜYÜK SAVAŞ'

Bölgesel bir savaş endişesi giderek yayılırken, asıl tehlikenin ise 'büyük savaş' riski olduğu belirtildi.

SIRADA İRAN MI VAR?

Saldırılarında durmayan ve kimseye aldırış etmeden ilerleyen İsrail'in asıl hedefinin İran olduğu tüm dünyada konuşulmaya başlandı.

TÜM DÜNYAYI TEDİRGİN EDEN SÖZLER

Herkes İsrail'in bir sonraki hedefinin İran olup olmadığını şimdiden konuşmaya başlarken, Netanyahu'dan gelen son açıklama tüm dünyayı tedirgin etti.

"REJİMİNİZ İSİZİ UÇURUMA YAKLAŞTIRIYOR"

Netanyahu, İran halkına yönelik görüntülü mesajında, “Bu tarihi anda size, yani İran halkına, aracılar olmadan doğrudan seslenmek istiyorum. Ey asil Fars halkı, rejiminiz sizi her geçen an uçuruma daha da yaklaştırıyor.” ifadelerini kullandı.

AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ: İRAN ÖZGÜR OLDUĞUNDA...

İran rejimini açık açık tehdit eden Netanyahu "İran nihayet özgür olduğunda, -ki o an insanların düşündüğünden çok daha erken gelecek-, her şey farklı olacak. İki kadim halkımız, Yahudi halkı ve Pers halkı, nihayet barış içinde olacak. İki ülkemiz, İsrail ve İran barış içinde olacak. O gün geldiğinde, rejimin beş kıtada kurduğu terör ağı iflas edecek ve parçalanacak." diye konuştu.

"ORTA DOĞU'DA ULAŞAMAYCAĞIMIZ YER YOK"

Netanyahu, “Orta Doğu’da İsrail'in ulaşamayacağı yer yoktur. Halkımızı korumak, ülkemizi korumak için gitmeyeceğimiz yer yoktur.” tehdidinde de bulundu.

"BİR SONRAKİ HEDEF İRAN" İDDİASI

Amerikan Politico gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili ise bir sonraki hedefin İran olduğunu söyledi.

Kaynak: MyNet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.