Hava Durumu

Mısır-AB Yatırım Konferansı’nda 67,7 milyar Euro'luk anlaşmalar

Hafta sonu Kahire'de düzenlenen Mısır-Avrupa Yatırım Konferansı'nda toplam 67,7 milyar Euro değerinde anlaşmalar imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 12:48
Kaynak: AA
Mısır-AB Yatırım Konferansı’nda 67,7 milyar Euro'luk anlaşmalar

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, dün sona eren Kahire'deki Mısır-Avrupa Yatırım Konferansı'nda toplam 67,7 milyar Euro değerinde anlaşmaların imzalandığını açıkladı.

Hafta sonu yapılan konferansa Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli gibi üst düzey isimler katıldı.

Kahire'deki AB heyeti tarafından yapılan açıklamada, konferansın, "Mısır ile Avrupa Birliği arasında Mart 2024'te siyasi ve ekonomik alanlarda mutabakata varılan stratejik ve kapsamlı ortaklığın ilk önemli sonuçlarından biri" olduğu ifade edildi.

'HER SENE DÜZENLENSİN'

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, konferansta yaptığı konuşmada, ülkesi ile AB arasındaki ilişkilerin çeşitli işbirliği alanlarında geliştiğini söyledi.

Sisi, geçen mart ayında iki taraf arasındaki ilişkileri stratejik ve kapsamlı ortaklık düzeyine çıkarmayı amaçlayan siyasi deklarasyonun imzalandığını hatırlattı.

Konferansın kapanış oturumunda konuşan Başbakan Medbuli, AB ile ortak işbirliğini desteklemek için konferansın her sene düzenlenmesini arzuladıklarını belirtti.

Medbuli, konferansta toplam 67,7 milyar Euro değerinde, “yeşil hidrojen, elektrikli arabalar, altyapı, sürdürülebilir ulaşım, iletişim ve bilgi teknolojisi” gibi alanlarda 35 anlaşmanın imzalandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.