Hava Durumu

Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminden çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
Joe Biden adaylıktan çekildi

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Biden'a yönelik 'adaylıktan çekil' çağrıları sonuç verdi. ABD Başkanı Biden, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçiminden çekildi.

Joe Biden'in açıklaması şu şekilde;

Son üç buçuk yılda, bir ulus olarak büyük ilerlemeler kaydettik.

Bugün Amerika, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ülkemizi yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya ulaştırmak için tarihi yatırımlar yaptık. Zararlı maddelere maruz kalmış bir milyondan fazla gazimize kritik derecede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri sağladık. Son 30 yılın en önemli silah güvenliği yasasını kabul ettik. Yüksek Mahkemeye atanan ilk Afrika kökenli kadın yargıcı belirledik. Ve dünyanın tarihindeki en önemli iklim yasasını geçirdik. Amerika, bugün olduğu kadar liderlik için hiçbir zaman bu kadar iyi bir konumda olmamıştır.

Bunların hiçbiri, siz değerli Amerikan halkı olmadan mümkün olamazdı. Birlikte, yüzyılda bir meydana gelen bir pandemiyi ve Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en kötü ekonomik krizi aştık. Demokrasimizi koruduk ve yaşattık. Ve dünyadaki ittifaklarımızı yeniden canlandırıp güçlendirdik.

Hayatımın en büyük onuru, sizin Başkanınız olarak hizmet etmek oldu. Ve yeniden seçilmek istemiş olsam da, partim ve ülkem için en iyi çıkarın benim geri çekilmem ve görev süremin geri kalanında sadece Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmam olduğunu düşünüyorum.

Bu hafta ilerleyen günlerde, kararım hakkında daha detaylı bir konuşma yapacağım.

Şimdilik, tekrar seçilmem için bu kadar çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olan Başbakan Yardımcısı Kamala Harris'e teşekkür etmek istiyorum. Ve bana güvenip inanmış olan Amerikan halkına içten takdirlerimi ifade etmek istiyorum.

Bugün, her zaman inandığım şeye inanıyorum: Amerika'nın birlikte yaptığımızda başaramayacağı hiçbir şey yok. Tek yapmamız gereken, Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu unutmamak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.