Hava Durumu

İsrail'den Lübnan'a kanlı saldırı: 100 ölü, 400 yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Lübnan'a bugünkü saldırılarında ölenlerin sayısının 100'e yükseldiğini belirtti. İsrail, Lübnan'ın güneyi ve kuzeydoğusunda 300’den fazla hedefi vurduğunu açıklarken, saldırılar nedeniyle Lübnan'ın güneyinde sınıra yakın bölgelerde ikamet eden sivillerin, ülkenin kuzeyine doğru kaçtığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:12
Kaynak: İHA - DHA - AA
İsrail'den Lübnan'a kanlı saldırı: 100 ölü, 400 yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 400'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, İsrail'in güney Lübnan'daki kasaba ve köylere yönelik devam eden hava saldırılarında ölenler arasında çocuklar, kadınlar ve ilk müdahale ekiplerinin bulunduğu belirtildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyi ve kuzeydoğusundaki hedeflere yönelik hava saldırılarını sabah saatlerinden itibaren yoğunlaştırdı. IDF, Lübnan'ın güneyinde 300'den fazla "hedefin" vurulduğunu duyurdu.

İSRAİL’DEN TAHLİYE MESAJI

Lübnanlı telekom operatörü Ogero’nun Başkanı Imad Kreidieh, Lübnanlıların bugün İsrail tarafından gelen 80 binden fazla şüpheli arama aldığını ve arayanların insanların tahliye edilmesini istediğini söyledi

Lübnan devlet medyası, Jumayjimah kasabasında bir alüminyum fabrikasının hedef alındığını, çevredeki evlerde ise hasar meydana geldiğini bildirdi. Kharayeb kasabasında düzenlenen saldırılarda ise birkaç bina ve araç kullanılamaz hale geldi; çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı açıklandı.

Saldırılar nedeniyle özellikle Lübnan'ın güneyinde sınıra yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde ikamet eden siviller, ülkenin kuzeyine doğru kaçmak zorunda kaldı.

Kaynak: İHA - DHA - AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.