Hava Durumu

İsrail Beyrut'a bombardıman başlattı!

İsrail'in Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Gazze'ye başlattığı saldırıların birinci yıldönümünde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı düzenlemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 00:01
Kaynak: İHA
İsrail Beyrut'a bombardıman başlattı!

Beyrut Uluslararası Havalimanı, bu geceden yarına kadar olan tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

BEYRUT'A İSRAİL TARAFINDAN BOMBARDIMAN BAŞLATILDI 

Beyrut'un güneyindeki Dâhiye bölgesine İsrail hava saldırısı gerçekleştirmeye başladı. Türkiye saati ile 23.00'da gerçekleşen bombardımanda 5-6 yer hedef alındı. Saldırılar İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin 'bombardıman başlatacağız' tehdidinden 1 saat sonra gerçekleşti. 

İSRAİL: LÜBNAN'I VURACAĞIZ

İsrail Sözcülüğü tarafından yapılan uyarıda Beyrut'a İsrail ordusu tarafından yoğun bombardıman gerçekleştirileceğini duyurdu. Binaların tahliye edilmesi konusunda uyarı bulunulan bildiride, belirlenen noktalara saldırı düzenleneceği ifade edildiç

"LÜBNAN'DA ATEŞKESE İHTİYAÇ VAR"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, uluslararası toplumu Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardımın artırılması konusunda çağrıda bulundu. Grandi, İsrail'in devam eden saldırılarına maruz kalan Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sosyal medya platformu X'te bir açıklama yaptı.

Grandi, ziyaretinde, saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerle bir araya geldiğini belirtti. Beyrut’taki okullarda kalan bu ailelerin, öncelikli olarak hava saldırılarının sona ermesini ve güvenli bir şekilde evlerine dönmeyi arzuladıklarını ifade etti. Grandi, "Lübnan'da derhal bir ateşkese ihtiyaç var. Bu süre zarfında uluslararası toplum, insani yardımlarını hızlandırmalı ve ihtiyaç sahibi insanlara daha fazla destek sunmalı" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.