Hava Durumu

Hizbullah, Mossad genel merkezine balistik füze fırlattı!

Lübnan'da İsrail ile olası bir kara savaşına hazırlanan Hizbullah, Tel Aviv'deki Mossad genel merkezini balistik füze ile hedef aldığını duyurdu. Hizbullah, bu saldırının geçen hafta Lübnan'da aralarında üst düzey bir komutanın da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne neden olan çağrı cihazı bomba saldırılarının intikamı olduğunu belirtti. İsrail, hava savunmasının füzeyi düşürdüğünü ve can kaybı olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:45
Kaynak: haberler.com
Hizbullah, Mossad genel merkezine balistik füze fırlattı!

Hizbullah, Mossad genel merkezine balistik füze fırlattı: Grup, Lübnan'da İsrail ile olası bir kara savaşına hazırlanırken, çağrı cihazı bomba saldırılarının intikamı olarak Tel Aviv üssünü hedef aldı

Hizbullah, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, savaşçıları Lübnan'da İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile olası bir kara savaşına hazırlanırken, Tel Aviv yakınlarındaki İsrail casus ajansı Mossad'ın genel merkezini hedef alan bir balistik füze fırlattığını söyledi.

Bu, grubun Hamas'ın 7 Ekim saldırısından sonra başlayan ve neredeyse bir yıldır süren İsrail ile savaşında balistik füze saldırısı iddiasında bulunduğu ilk kez.

Hizbullah açıklamasında, "İslami Direniş, Çarşamba günü saat 06:30'da (TSİ 03:30) Tel Aviv banliyölerindeki Mossad genel merkezini hedef alan bir 'Kadir 1' balistik füzesi fırlattı" dedi.

"Bu genel merkez, liderlerin suikastinden ve çağrı cihazları ile telsiz cihazlarının patlatılmasından sorumludur" diye ekledi. Bu ifade, geçen hafta Lübnan'da aralarında üst düzey bir komutanın da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırılara atıfta bulunuyordu.

İsrail, Tel Aviv'de sirenler çaldıktan sonra hava savunmasının bir Hizbullah füzesini düşürdüğünü söyledi. Can kaybı bildirilmedi.

Kaynak: haberler.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.